Ne mogu reći da su moje trepavice inače kratke ili rijetke, ali nakon korištenja ovog seruma (već nakon 14 dana), trepavice doslovce počnu rasti kao "lude". Znači nećete samo "možda" primijetiti da su malo duže. Neće vam se samo "učiniti" malo dužima. To raste naočigled i vrlo je vidljivo. To posebno dobro vidi moja Martina koja mi radi nadogradnju – već dva puta je komentirala kako se promjena itekako vidi i kako su barem 1-3 mm duže

lux factor serum za trepavice

Ako me pitate koji mi je moj vlastiti dio lica najdraži – reći ću vam oči i trepavice. Nije tajna da volim lutkaste oči i jako duge, guste trepavice. Dok sam bila mlađa lagano sam uz pomoć maskara postizala željeni izgled, a onda sam se, prije cca. dvije godine, odlučila za nadogradnju trepavica (koja mi, prije svega, štedi vrijeme). Uz nekoliko pauza, u posljednje dvije godine, svaka 3 tjedna odlazim na nadogradnju i jako sam zadovoljna učinkom. O mojim očima morate znati još nešto – nosim leće i puno radim za kompjuterom, ponekad (posebno u drugoj fazi ciklusa), oči mi se dosta suše i osjetljive su. Ipak, ljepilo za nadogradnju mi ne smeta i za sada nisam imala nikakve reakcije.

lux factor serum za trepavice

E sad dolazimo do glavne zvijezde u cijeloj priči – seruma za rast trepavica Lux-Factor Eyelash. Već dugo vremena kod svojih kolegica blogerica čitam jako pohvalne recenzije te gledam Youtube videe u kojima cure hvale ovaj proizvod. Poželjela sam ga isprobati kad sam čula nekoliko iskustva kolegica koje također imaju nadograđene trepavice i bez problema ga koriste s velikim užitkom i uspjehom.

lux factor serum za trepavice

Dakle, koristim ovaj serum posljednja 4 tjedna, bez prestanka, svakog dana ujutro i navečer (možete ga koristiti i češće). On dolazi u malom pakiranju s vrlo finim, tankim uskim aplikatorom nalik kistiću. Nema miris, a tekstura mu je lagana i prozirna – nešto između tekućine i gela. Kistić je precizan kako biste malu količinu seruma mogli nanijeti uz korijen trepavica. S obzirom na moje osjetljive oči, stalno stavljanje i vađenje leća te umor nakon rada za računalom, malo sam se bojala da će oko reagirati ili da će možda peći. Ništa se od toga nije dogodilo. Nikakve negativne reakcije oka nije bilo. Naravno, prije apliciranja seruma, oko mora biti čisto, dakle sva druga šminka skinuta (sjenila, tuš i sl.), lice očišćeno, a kontaktne leće (ako ih nosite) – izvađene! Budite precizni s nanošenjem kako kistić/serum ne bi ušli u oko – serum je samo i isključivo za vanjsku primjenu.

lux factor serum za trepavice

lux factor serum za trepavice

E sad, rezultat – doista je nevjerojatan. Ne mogu reći da su moje trepavice inače kratke ili rijetke, ali nakon korištenja ovog seruma (već nakon 14 dana), trepavice doslovce počnu rasti kao "lude". Znači nećete samo "možda" primijetiti da su malo duže. Neće vam se samo "učiniti" malo dužima. To raste naočigled i vrlo je vidljivo. To posebno dobro vidi moja Martina koja mi radi nadogradnju – već dva puta je komentirala kako se promjena itekako vidi i kako su barem 1-3 mm duže (kako na kojem dijelu oka – znate i same da nam dužinom luka donjeg i gornjeg kapka trepavice nisu iste dužine). Dakle, što se dužine tiče, tu je rezultat vrlo jasan. Što se pak tiče volumena/gustoće, za sada nisam primijetila neku veliku razliku u odnosu na moje uobičajeno stanje trepavica. Inače, ovaj serum obećava i tamnije trepavice, ali s obzirom da imam tamnu kosu i trepavice, kod mene ta razlika nije vidljiva.

lux factor serum za trepavice

Dakle, moje je iskustvo odlično – ovaj serum se slobodno može koristiti i kod trepavica koje su nadograđene, pruža zavidnu dužinu, ne iritira oči.

Sastojci: dinitrijev fosfat, celulozna guma, natrijev klorid, limunska kiselina, destilirana voda i benzalkonijev klorid.

Osobna napomena: od sastojaka ću komentirati benzalkonijev klorid – aktivni dezinfekt širokog spektra djelovanja, koji se u određenim malim postocima nalazi kod pojedinih kapi za oči, nos ili uho, koji čuva preparat, ali i tkivo od djelovanja mirkoorganizama. Može dovesti do iritacija pa se u posljednje vrijeme počinje zamjenjivati drugim tvarima.

(Op.a) - ja nisam stručnjak, dermatolog ili kemičar, samo prenosim svoje osobno iskustvo.

lux factor serum za trepavice

Cijena seruma: 399 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.