Postoje dvije skupine žena: one koje obožavaju boje i one koje vole boje, ali ih izbjegavaju kad je u pitanju make-up ili odjeća. Dobro usklađeni šareni odjevni detalji i malo boje na licu mogu itekako dati živost i dodatan šarm. Kako uklopiti boje u kozmetičku torbicu i garderobu?

avon mark boje

Boje imaju i terapeutsko djelovanje; podižu raspoloženje i opće stanje, a imaju velik utjecaj na to kako nas drugi percipiraju. Siva i crna ne trebaju biti odmah izbačene iz ove igre, jer one mogu biti savršena baza za življe i intenzivnije boje.

Boje za svaki dan

Svakodnevno odijevanje i make up uglavnom čine neutralne boje i klasične kompozicije. Iako se to može nazvati nepisanim pravilom, ne treba vas spriječiti od uživanja u bojama. Osim ako nemate određena striktna pravila odijevanja za npr. posao, krenimo eksperimentirati s bojama, za početak s odjevnim dodatcima.

Čak i glamurozno, strogo odijelo ili haljina može živnuti odabirom torbice u kontrastnoj boji ili crvenim ružem na usnama. Ne zaboravite na nokte; odvažne boje poput crvene, roze ili mornarsko plave mogu itekako začiniti cijeli svakodnevni izgled. Strahujete li od nanosa previše boja? Ne brinite, ako se držite pravila naglaska jedne intenzivnije boje, bez brige ste; ako ste odabrali haljinu boje fuksije, sve ostale detalje zadržite neutralnim.

avon mark boje

Boje za posebne prilike

Ovisi o prigodi na koju idemo, no svakako imamo veću mogućnost izbora kad se radi o odabiru boja. Gost ste na vjenčanju? Ne morate se obući u crno. U nekim se zemljama čak dolazak gostiju na vjenčanje obučenih u crno smatra uvredljivim i lošom srećom za mladence. Probajte s nježno pastelnim bojama; nježno plava ili roza učinit će vas svježim, a opet prirodnim.

Smatrate li da vas svjetlije i življe boje čine vizualno punijima, pogledajte samo kakve kombinacije rade “plus size” modeli i vidjet ćete da su boje njihovi aduti!

avon mark boje

Ako ste se odlučile za življu boju odjeće, make-up ostavite neutralan ili nastavite igru boja na noktima i kapcima (poput mark. Epic Intense palete za oči u nijansi Island Vibes).

Nema loših boja

Postoji samo mogućnost međusobnog nesklada među bojama. Nije istina da bi netko trebao izbjegavati crvenu ili roza boju; svaka boja ima toliko mnogo nijansi da je nemoguće ne pronaći odgovarajuću. Pogledajte samo prirodu, neka vas ona inspirira: hrabrost se uvijek isplati!

avon mark boje

#makeyourmark

maria santini

Maria Santini, make-up artist and mag. psych.
Avon Beauty Trener
www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.