Što se kose tiče, glavni je zakon i dalje - volumen. Bez obzira imate li kraću ili dužu kosu, ravnu ili prirodno valovitu, ono što se nosi ovoga proljeća, lako možete postići i sami - kosu je dovoljno „zgužvati" i našušuriti i bit ćete totalno u trendu. Nose se kovrče i valovi - razigrana kosa koja će vas učiniti veselijima, otvorenijima i zabavnijima

frizure za proljeće 2011

Nakovrčaj me

Ako je suditi prema frizurama koje predlažu veliki pariški frizerski znalci, poput Jacquesa Dessangea i Jean-Louisa Davida, trend broj jedan su kovrče. Nije riječ o sitnim urednim spiralnim kovrčama, već nehajno i „nemarno" zgužvanim velikim loknama i valovima koje izgledaju ležerno, veselo i živahno. Ukoliko imate poludugu ili dugu kosu, ovaj ćete look lako postići pjenom za kovrče, dobrim gužvanjem rukama i tek pokojim dodirom vrućeg figara.

frizure za proljeće 2011

Ravne šiške i valoviti ostatak

L'Oreal Paris i Jean-Louis David predlažu još jedan zgodan trik za osvježenje frizure - guste, potpuno ravne šiške koje padaju preko čela, skroz do obrva (ili čak niže, prema očima), u kombinaciji s romantičnim loknama ostalog dijela kose. Za ovakvu frizuru, izravnajte šiške, a ostatak kose uvijte na velike uvijače.

frizure za proljeće 2011

Holivudski glamur

Slavni francuski frizer Franck Provost za ovo proljeće predlaže ženstvene frizure kakve, kaže Provost, nose prave kalifornijske cure. Zlaćani pramenovi u kombinaciji s valovima i kovrčama te prednjim pramenovima isfeniranima na stranu preko čela, idealno će stajati svima vama koje volite look seksi djevojaka s američkih plaža Zapadne obale. Takve frizure savršeno pašu uz veliki povratak mode 70-ih godina, koji će vladati ove godine.

frizure za proljeće 2011

Povezana

Svoju lagano valovitu, zgužvanu kosu, povežite u nehajnu pletenicu i pustite je da prirodno zanese u stranu, preko jednog ramena. Ako više volite rep i dobro začešljanu kosu, podignite ga, ali pustite da rep pada prema naprijed. Ovo su jednostavne, a tako ženstvene frizure.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.