Tri su glavna smjera šminkanja vladala modnim pistama Pariškog tjedna mode, za koji se zna da postavlja trendove za cijeli modni i beauty svijet. Vrijedno je spomenuti dominantne prijedloge za svakodnevnu i večernju šminku te vodeću paletu boja

avon make up trendovi

Prirodno, prirodno i još jednom - prirodno

Modni se trendovi često ponavljaju. Vraćamo se na polaznu točku, preispitujemo sve što smo čuli prije godinu ili dvije i okrećemo svijet naopako. Ova sezona nije iznimka. Nakon godina intenzivnog šminkanja, stilisti makeup akrobatike napokon se povlače i vraćaju se ultra-prirodnom izgledu gdje je jedina nezamjenjiva: maskara!

avon make up trendovi

Naravno, uvijek budite svjesni da su trendovi samo prijedlog. Uvijek ih možete iskoristiti prema individualnim potrebama i željama, ili pak samo proučiti da budete u tijeku... Tako nećete biti iznenađeni kad ove sezone vidite mnoge djevojke koje ne koriste komplicirane tehnike šminkanja ili konturiranja, koje su s veseljem prihvatile prirodan trend. Svakodnevna šminka, koža osvijetljena laganim highlight-om, nježno naglašene usne i kapci.

Boja sezone: prljavo ružičasta

Nakon mnogo sezona fokusiranih na bež i brončane boje, stilisti su se zaljubili u prigušenu prljavu ružičastu, koju engleski nazivaju „indian red“. Ova univerzalna boja odgovara svim vrstama ljepote, i brinete i crnke i plavuše izgledaju sjajno. Možete je nositi na usnama, kapcima, pa čak i na obrazima.

avon make up trendovi

Pažnja: ovaj trend preporuča baš svu šminku u ružičastoj paleti! To je jedna od novosti ove sezone jer do sada smo obično miješali boje. Ovaj put, ružičasta je totalno IN!

Večernji “edgy” stil

Trendovi su trendovi, ali ne smijemo zaboraviti i večernju verziju šminke, a ona za proljeće/ljeto 2019. trebala bi biti impresivna. Holografski kapci, metalni nokti: to su prijedlozi za one hrabre, ali u osnovi ovosezonskog večernjeg makeupa jeste eksperimentiranje bojama i uživanje u smjelim kombinacijama.

avon make up trendovi

Kako nanositi jake, metalne boje, a da ne pretjeramo, da steknemo elegantan i ugodan efekt? Kombinirajte ih s nježnom šminkom lica (dobra podloga, pokrivene nesavršenosti) kao i s već spomenutim ružičastim obrazima, ali ne previše intenzivnim usnama. Rezultat vas može zapanjiti: elegantan, lijep, ne pretjerano naglašen, a opet „edgy“ makeup.

avon make up trendovi

Piše: Lucija Josipović, www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.