U hrvatskim će se ljekarnama od 15. svibnja do 15. lipnja održati tradicionalan Mjesec zdrave i lijepe kože, koji tvrtka Vichy provodi šestu godinu za redom. Saznajte sve o pravilnoj njezi svog tipa kože, posavjetujte se s farmaceutima i dermatolozima, odaberite idealne proizvode za sebe

zena vichy

U okviru akcije koja će se provoditi u odabranim ljekarnama u Hrvatskoj, Vichyjevi stručnjaci informirat će vas o važnosti poznavanja svoje kože i provođenja pravilne njege. Moći ćete testirati svoj tip kože, a farmaceuti i dermatolozi savjetovat će vas o izboru kozmetike i pravilnoj njezi koja odgovara vašem tipu kože.

Što žene misle o ljepoti?!

Ovogodišnjem Mjesecu zdrave i lijepe kože prethodilo je istraživanje o ljepoti i zdravlju u kojem je sudjelovalo 4500 žena iz Hrvatske i Slovenije te okrugli stol u hotelu Sheraton za hrvatske i slovenske novinare, na kojem su sudjelovali estetski kirurg dr. Franci Planinšek, psihologinja dr. Dubravka Miljković, Ivana Šundov Hojan te direktorica stručne i znanstvene komunikacije Vichy Svjetlana Arh.

Stručnjaci s različitih područja u okviru okruglog stola prokomentirali su neke od najzanimljivijih pitanja i odgovora dobivenih na temelju ovog istraživanja. Većina anketiranih žena je odgovorila kako se osjećaju dobro, samopouzdano zbog zdrave kože s čime se je složio i dr. Planinšek koji je rekao kako je „briga za kožu bitna od rođenja do smrti", dok je Svjetlana Arh dodala „Put do lijepe kože je zdrava koža, zato je svijest o tome kakav tip kože imamo i kakva je primjerena njega za nju, vrlo važna. Ovo je razlog zašto Vichy već 6 godina organizira akciju Vichy Consult".

vichy, okrugli stol o ljepoti i zdravlju

Oko 50 posto ispitanica u obje zemlje smatra da se ljepota može kupiti kvalitetnom kozmetikom. Dr. Planinšek je na ovu temu iznio i svoje mišljenje za najbolji antiage tretman: zdravlju i ljepoti najviše bi trebali pripomoći puno sporta, puno ljubavi i pravilna prehrana, dodao je također kako „godine i starenje rade u korist kozmetičke industrije i estetske kirurgije". Zanimljive rezultate dalo je i pitanje „Koji je najveći neprijatelj vaše kože", gdje gotovo polovica (47 posto) ispitanica odgovara da je to stres, iako dermatolozi tvrde kako na kožu najlošije utječu pušenje te alkoholna pića. „Kada si pod stresom, više piješ i pušiš, tako da su svi ti čimbenici međusobno povezani. Zato je ključno da se naučimo nositi sa stresom.", zaključila je dr. Dubravka Miljković.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.