Crni eyeliner jedan je od najaktualnijih trendova za proljeće 2013. Ultra je moderan, od tanke linije iznad gornjih trepavica koja prati konturu oka, preko izvučenog linera s vanjske strane oka ili uokvirenog cijelog oka, do „zamrljanog" eyelinera s crnim ili sivim sjenilom u smokey eyes varijanti – sve se nosi

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Eyeliner možete nositi kao dnevni i kao večernji look. Ovog proljeća svaka žena treba imati eyeliner kojim može postići look koji želi, od vrlo nježnog do ultra intenzivnog. Možda vam se dopadne neki od lookova s modnih pista.

Dolce&Gabbana - Pat McGrath je za reviju Dolce&Gabbana crnim eyelinerom kreirala vrlo nježan look. Nanesen je vrlo tanko uz gornju liniju trepavica te lagano izvučen u vanjskom kutu oka. Cijelo lice ima vrlo malo šminke, prirodno rumenilo i bezbojno sjajilo za usne.

Chanel – eyeliner u punom sjaju! Peter Philips uokvirio je cijelo oko crnim linerom koji je lagano izvučen u vanjskim uglovima očiju. Ovdje su oči jako istaknute intenzivnim srebrnim sjenilom sve do obrva i lagano ispod očiju. Trepavice su intenzivne s nekoliko slojeva maskare, ali su obrazi i usne potpuno neutralni.

eyeliner, proljeće 2013

eyeliner, proljeće 2013

Thierry Mugler – intenzivniji retro look, eye liner i crno sjenilo. Liner je nanesen na veći dio gornjeg kapka i izvučen u vanjskim uglovima očiju. Ispod oka je crno sjenilo isjenčano kao smokey eyes. Ostatak lica je potpuno „nude", gotovo bez make up-a.

Louis Vuitton – Crni eyeliner u kombinaciji s nježnim breskva sjenilom. Vrlo nježan look koji možemo nositi kao dnevni i kao večernji. Cijelo oko je lagano i tanko uokvireno crnim linerom koji je blago izvučen u vanjskim uglovima. Na cijelom kapku je nježno sjajno sjenilo boje breskve koje daje „mokri" efekt. Ovu kombinaciju možete napraviti i sa sjenilima koji su mat i sa nekom drugom nježnom bojom, npr. rozom, žutom...

eyeliner, proljeće 2013

Marc Jacobs – inspirirano 60-ima, crni liner i olovka su najbitniji te je njima stvoren poseban look. Liner je nanesen uz gornju liniju trepavica, a ispod oka od sredine prema vanjskom kutu je lagano isjenčana crna olovka. Crno sjenilo je naneseno u pregibu oka te prati liniju eye linera. Obrve su jako definirane, a ostatak lica gotovo nenašminkan.

Jean Paul Gaultier - make up artist Lloyd Simmonds stvorio je vrlo dramatičan look kombinirajući crni eyeliner te crno i srebrno sjenilo. Sve je ukomponirao u jedan intenzivan „mačji" smokey eyes. Cijelo oko uokvireno je crnim eyelinerom, na gornjem i donjem kapku isjenčano je crno sjenilo do pregiba oka te obilato izvučeno iz vanjskih uglova očiju. Srebrno sjenilo u unutarnjem kutu oka čini ovaj look još intenzivnijim i dramatičnijim. Trepavice i obrve su jako definirane, a ostatak lica vrlo neutralno našminkan.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.