Efektnu H&M-ovu kolekciju Innovation Circular Design Story: slavlje mode među prvima su isprobali pjevačica i ljubiteljica mode Jelena Rozga, žena poznata po svom modnome stilu Leonarda Lončar te influenceri Ema Luketin i Janko Janić. samo jedno vam možemo reći - H&M Innovation Circular Design Story kolekcija toliko dobro izgleda da smo sigurni kako su trendseteri u niskom startu jer  je 9. prosinca dostupna u online trgovini

h&m studio

U galeriji LEXART Skladište kulture, u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslava Krleže, uz prisustvo medija i ljubitelja mode, H&M je predstavio Innovation Circular Design Story: slavlje mode koja kao nezaustavljiva sila donosi ne samo radost nego i demonstraciju snažnog potencijala "cirkularnih modnih strategija". 

h&m studio

Kolekcija, koji obuhvaća žensku, mušku odjeću i modne dodatke, rezultat je suradnje stilista Ib Kamare koji je, osim što je stilizirao kampanju, kao kreativni savjetnik na samoj kolekciji usko surađivao s dizajnerskim timom H&M-a. Svaki odjevni predmet u kolekciji preispituje vizualne stereotipe koje vezujemo uz održivu modu, donoseći blistavi duh visoke mode i osjećaj mladenačke snage i optimizma.

hm innovation circular design story kolekcija

Vizualni concept samog postava osmislila je suvremena umjetnica Ivana Mrčela, koja je u povodu ove nesvakidašnje izložbe rekla kako umjetničko djelo na neki način postaje kabinom za isprobavanje odjeće te iščekuje svoje posjetitelje koji će ulaziti u instalaciju i naći se u interakciji s radom.

hm innovation circular design story kolekcija

Kolekciju su prve isprobale jedna od naših najpoznatijih pjevačica, ali i velika ljubiteljica mode Jelena Rozga i modna ikona Leonarda Boban, koja oduvijek oduševljava svojim eklektičnim stilom, donoseći upravo taj blistavi duh visoke mode koji nam H&M ovom kolekcijom predstavlja. Pridružuju im se i najutjecajniji influenceri mlađe generacije, Ema Luketin i Janko Janić.

hm innovation circular design story kolekcija

Kolekcija Innovation Circular Design Story samo je nastavak H&M-ove revolucionarne nove inicijative za održivost koja se temelji na naprednim ideje i inovacijama. Kolekcija uvodi Circulator, H&M-ov alat za kružni dizajn,  osmišljen sa svrhom pomoći H&M-ovim timovima u stvaranju proizvoda prikladnih za kružno gospodarstvo i najnoviji je korak u H&M-ovoj pionirskoj potrazi za novim načinima razmišljanja o dugovječnosti odjeće prihvaćajući eksperimentiranje, dijalog, ispitivanje i isprobavanje.

hm innovation circular design story kolekcija

Svaki komad u kolekciji kreiran je s namjerom maksimiziranja korištenja i recikliranja. Komadi su svestrani, napravljeni da funkcioniraju na više načina; oni ističu novi način razmišljanja o odgovornosti prodavača, koji se nastavlja dugo nakon prodaje svakog odjevnog predmeta. Iz tog razloga dizajnerski tim je uzeo u obzir ne samo izgled svakog komada, već i dekonstrukciju, način na koji se dijelovi mogu prilagoditi za povećanu ponovnu upotrebu ili rastaviti za ponovnu cirkulaciju.

Kolekcija će biti dostupna online na www.hm.com od 9. prosinca 2021.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.