Modne znalce i ljubiteljice hrvatskog dizajna oduševit će činjenica da je ovih dana u suncem okupanom Zadru pokrenut novi hrvatski modni brand i web trgovina CHARM&S. Inspiraciju za prvu kolekciju prijateljice Maja Živković i Sandi Babić su pronašle u vječnom ljetu, boravcima na dalmatinskom suncu, šetnjama uz plažu i vrućim ljetnim zabavama

charms modni brend zadar

U pokretanje nove modne marke na hrvatskom tržištu hrabro su se upustile dvije prijateljice, Maja Živković i Sandi Babić, dugogodišnje ljubiteljice elegantnog i svevremenskog modnog izričaja.

charms modni brend zadar

"Budući da otkad smo bile djevojčice maštamo o ovom poslu, nakon nekoliko godina modne uspavanosti odlučile smo krenuti i rekle sad ili nikad" - istaknula je Sandi, inače financijska direktorica tvrtke, Maja, kreativka i marketing menadžerica CHARM&S-a, nastavlja: "Iza svih nas je nekoliko iznimno napornih godina i vjerujemo da je upravo sad odlično vrijeme za pravo modno osvježenje. Od starta smo znale da želimo raditi modu za sve žene, bez obzira na godine i građu. Željele smo da se naši kupci u haljinama osjećaju kao u drugoj koži, za što su nam pri stvaranju kolekcije bili presudni materijali koji dišu i miluju i najosjetljiviju kožu na najvećim ljetnim temperaturama". 

charms modni brend zadar

Ovom kolekcijom Maja i Sandi su, kako kažu, htjele probuditi modnu uspavanost koja nas je sve pokosila proteklih godina, a prema reakcijama kupaca i prvim pogledima javnosti misle da su u tome i uspjele. Proljetni dio kolekcije mami ugodnim i laganim viskozama u nježnoj puder rozoj boji i trendi boji mente te vječnim modelima malih crnih haljina u žakardu tigrastog uzorka.

charms modni brend zadar

Ljetni dio kolekcije osvaja tigrastim uzorcima, raskošnim kaftanima, pamucima i svilama za najuzbudljivije dnevne stylinge. Fotografiranje za prvi lookbook brenda potpis je poznate modne fotografkinje Maje Kljajić. Jedna od zanimljivosti ove "friške" modne priče su i nazivi haljina kojima su dizajnerice odale hommage ženama u svom životu i okolini koje su ih inspirirale prilikom dizajniranja kolekcije. Tako će od ove godine mnoge stylish ljetne ormare krasiti Tina, Irena, Anna, Erny, Lilly….

charms modni brend zadar

Osim želje da zadovolje ukuse i želje kupaca, pri pokretanju brenda nisu zaboravile održivost i očuvanje planeta stoga su prvenstveno u procesu dizajniranja vodile računa da je odjeća kreirana od najkvalitetnijih materijala, u krojevima i veličinama koje će kupci nositi dugo. Naime, stava su da se održivost modne industrije ne ogleda u organskom porijeklu tkanina već u smanjenju modnog otpada, kreirajući komade koji će se nositi iznova, dugo godina. 

charms modni brend zadar

"Tako svi skupa, i mi i kupci, svjesno pomažemo održivosti modne industrije, smanjenju modnog otpada i emisije CO2 pri proizvodnji i uništavanju viškova", ponosno ističe Sandi.

charms modni brend zadar

CHARM&S kolekciju možete razgledati i kupiti na službenoj web trgovini www.charmis-fashion.com, u zadarskom showroomu CHARM&S u Varaždinskoj 3 te u koncept trgovini Lanterna na adresi Trg Ivana Pavla II br. 1 u Šibeniku.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.