Iako su nam se svojim kreacijama predstavile tek lani, već sada znamo da će se etablirati na domaćoj modnoj sceni. Mia Kovač i Sara Gjini stoje iza imena Lagom, a njihova proljetna kolekcija The Eternal sastoji se od minimalističkih, ženstvenih i bezvremenskih komada koje želimo nositi ovoga proljeća

lagom nova kolekcija

Mia Kovač i Sara Gjini upoznale su se u Školi za modu i dizajn u Zagrebu, a prijateljstvo su nastavile i nakon mature iako su im se putevi privremeno razdvojili. Mia je nastavila školovanje na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, na studiju modnog dizajna, dok je Sara slijedila snove u New York, na prestižnim fakultetima Berkeley College te Fashion Institute of Technology. Ipak, kreativnost i život opet su ih spojili, a plod te suradnje je predivni modni brend Lagom koji oduševljava bezvremenskim minimalizmom i ženstvenosti.

lagom nova kolekcija

Proljetna kolekcija ovog modnog dvojca zove se The Eternal i imenom nagovješćuje perpetualne i bezvremenske odjevne komade. Kolekcija je spoj minimalističkog dizajna s decentnim komadima sačinjenih od zemljanih i svijetlih tonova, a posebna pažnja je, kao i uvijek, usmjerena na kvalitetu i izradu te odabir prirodnih i održivih materijala, pa tako u novoj kolekciji možemo pretežito pronaći najfiniji ručno češljani keper te sofisticirani pamučni saten.  

lagom nova kolekcija

"Konceptualiziranjem i razradom nenametljivih, a opet stilski usklađenih komada, od kojih svaki nosi jedno od internacionalnih ženskih imena koje znače 'kamen/stijena', osmislile smo sezonsku kolekciju koja nositeljicama pruža priliku da izađu izvan okvira unutar kojih se vide u svojoj svakodnevici, istovremeno njegujući bezvremenski minimalizam i ženstvenost", kažu Mia i Sara.  

lagom nova kolekcija

Posebnu pažnju privlače "statement" baloneri Nell i Jetta, nekonvencionalnih krojeva, a kolekciju kompletiraju i košulje Tinna i Meena, obostrani prsluk Halle, hlače Peetu, tunika Valla te haljine Gemma i Terra koji zajedno tvore divne odjevne kombinacije, osmišljene da probude odvažnost i samopouzdanje kod svake žene. Fotografije i kampanja snimljeni su na Istarskom kamenolomu, čije su lokacije pružale brojne elemente maštovitosti - od odabira palete boja i razvoja sveukupnog koncepta kolekcije do podloge za stvaranje fascinantne vizualne priče. 

lagom nova kolekcija

"Zašto kamenolom? Kamen znači trajnost, izražajnost, kvalitetu, vizualnu dojmljivost te trendovsku vječnost, a to je upravo ono čemu naš dizajn i produkcija teže", zaključuju ove mlade kreativke.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.