Svojim izrazito ženstvenim i seksipilnim kreacijama, Luka Grubišić kroz svoj je modni brand LukA Couture stvorio prepoznatljiv rukopis i postao sinonim hrvatske urbane modne scene. Njegove balon-suknjice i maštovite majice obožavaju domaće trendseterice, a mi jedva čekamo Lukinu reviju, prožetu romantikom i mitologijom, na ovogodišnjem NIVEA Cro A Porteru

luka grubišić, jesen-zima 2010/2011

Ove sezone Luka Grubišić će modnoj publici i kritici ponuditi balansirani spoj klasike s izraženim seksipilom. Već prepoznatljiv "balon oblik" kratkih haljinica dominira i ovom kolekcijom, koje u kombinaciji s LukA T-shirt majicama dobivaju pravi njujorški street style dodir. To i ne čudi, jer je Luka svoj zanat učio kao asistent slavnog kreatora Oscara de la Rente u New Yorku. Koloristički spektar je ove sezone umjeren, kolekcijom prevladavaju ružičasta i ljubičasta boja kojom se naglašava oštar seksipil, dok se crno-bijelim kombinacijama kolekcija umiruje i lako pretvara iz dnevne u seksi noćnu kombinaciju.

Od materijala dominira vunena čipka koja cijeloj kolekciji daje romantičan prizvuk. No, tu su i dalje pamuk, svila i drugi prirodni materijali, dok se metalnim remenjem i opasačima naglašava struk. I ovosezonsku kolekciju karakterizira naglasak na konstrukciji i strukiranosti siluete.

luka grubišić, kolekcija jesen-zima 2010/2011Luka kaže kako inspiraciju crpi iz izmišljenih mitskih bića, posebno pegaza, moćnog krilatog konja grčke mitologije. Ova mitološka legenda u Luki je probudila skrivenu i tajnovitu maštu čije događaje i glavne likove nastoji projicirati u svojim printevima i konstrukcijskim izradama svojih modela. Istraživanje mitoloških legendi i spoj modernog načina života stvorio je u Luki novi tip žene - bajkovitu princezu koja ne pretendira pronalasku svog princa jer je slobodna i sretna!

„Iznimno sam ponosan na ovu kolekciju... Odvela me izvan granica moje mašte i u meni probudila neku jedinstvenu viziju i emociju. Moda je sama po sebi moja inspiracija, a put na koji me odvela je uistinu moje životno i profesionalno putovanje na kojem želim biti... zauvijek", zaključuje Luka Grubišić.

Revija Luke Grubišića na rasporedu je trećeg dana NIVEA Cro A Portera BLACK u subotu 9. listopada u Westgate Shopping cityju.

Foto: Jurica Sertić
Make-up: Ana Rajić
Kosa: Glamour
Model: Mia Matić za Talia Model

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.