Švedski high street brend s uzbuđenjem najavljuje suradnju s legendarnim američkim brendom Lee na projektu sljedeće generacije traperica koje će biti izrađene od još održivijih materijala. Tu je i traper koji se izrađuje bez pamuka, od obnovljivih umjetnih vlakana, boja koje štede vodu i tehnika pranja trapera koji štede vodu i potrošnju kemikalija i energije

hm lee kolekcija odrzivog trapera

Švedski high street brend obznanio je holističku suradnju s brendom Lee s pomakom na svim razinama, od dizajna i proizvodnje, preko prvih H&M traperica izrađenih od 100% recikliranog pamuka, do etikete od pluta i posebnog papira. Prvi put je H&M podijelio Life Cycle Assessment (LCA) podatke na hm.com ističući utjecaj svakog odjevnog predmeta izrađenog od trapera na vodu, CO2 i energiju, od sirovina do proizvoda za krajnju uporabu.

"Bilo nam je zadovoljstvo raditi s Leejem i surađivati na promjenama na održivijim i kružnijim odjevnim predmetima od trapera. Pazili smo na svaki detalj i izazivali jedni druge u pozitivnom smislu. Bilo je nevjerojatno surađivati s legendarnim dizajnom, po kojem je poznat Lee, kome smo dali dozu naše estetike, za sve obožavatelje trapera H&M širom svijeta", rekao je Jon Loman, dizajner u H&M-u.

hm lee kolekcija odrzivog trapera

Lee x H&M ambiciozna je suradnja za koju je održivost najvažnija. Oba brenda prihvatila su holistički pristup nadgledajući svaku fazu proizvodnje. Materijal je najznačajniji, poput prvih 100% recikliranih traperica H&M-a izrađenih od 80% postindustrijskog i 20% otpada nakon potrošnje. Tu je i traper koji se izrađuje bez pamuka, od obnovljivih umjetnih vlakana, boja koje štede vodu i tehnika pranja koji štede vodu i potrošnju kemikalija i energije.

"Lee je ponosan što surađuje s H&M-om kako bismo nastavili zajedno izrađivati bolji traper. Naša marka osnovana je prije više od 130 godina s idejom inovacija, a danas smo sretni što smo se pridružili H&M-u na putu unapređenja trapera u održiviju budućnost", rekao je Chris Waldeck iz Lee®-a.

hm lee kolekcija odrzivog trapera

Za žensku kolekciju široke traperice imaju osjećaj povratka 90-ih, dok je Leeova klasična jakna Rider redizajnirana u oversized oblik čahure. Traper korzeti dodaju ženstvenost, dok majice s kapuljačom donose funkcionalnost, uz Texloop™ RCOT™ reciklirane pamučne komade za potpuni stil Lee x H&M. Za mušku kolekciju jakne koje izgledaju poput radne odjeće su neophodne za Leeovu istinsku autentičnost dizajna. Traperice s pet džepova izrađene su od 100% recikliranog pamuka, dok su široke traperice izrađene od boja koje štede vodu i 100% celuloznih niti Tencel ™ Lyocell. Tu su kombinezoni, traper kape, torbe kako bi upotpunili održiviju kolekciju.

hm lee kolekcija odrzivog trapera

Lee x H&M sadrži kolekciju za žene, muškarce i djecu, a bit će dostupni na hm.com te u odabranim H&M trgovinama, od 28. siječnja. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.