Kultna izraelska dizajnerica Michal Negrin, čije glamurozne haljine i nakit obožavaju svjetski celebrityji, otvorila je 10. lipnja svoj novi concept store u Opatiji. Ako volite romantičnu, vintage modu, s prizvukom viktorijanske raskoši, onda je stil s potpisom Michal Negrin kao stvoren za vas

michal negrin

Kraljica romantike

Nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika, opatijski concept store Michal Negrin svakako je još jedna ekskluzivna modna lokacija u Hrvatskoj, koja, ruku na srce, još uvijek itekako oskudijeva uzbudljivim modnim dućanima. Prekrasno uređen novi prodajni prostor Michal Negrin mjesto je istinskog užitka šopinga, gdje će poklonici osebujnog neoviktorijanskog stila i dizajnerskog izričaja ove karizmatične dizajnerice, moći pronaći unikatni nakit, odjeću, modne dodatke te dekore za kuću s potpisom Michal Negrin. Nakon što je osobno otvorila svoj concept dućan u Opatiji, „kraljica romantike", kako je modni kritičari često nazivaju, Michal Negrin je dan kasnije, 11. lipnja, prisustvovala i otvorenju dućana Divine u Rovinju, gdje su uz ostale brendove također zastupljene i njezine kreacije.

ljubica kalačić i michal negrin
Michal Negrin (na slici desno) s poduzetnicom Ljubicom Kalačić, vlasnicom concept storea Michal Negrin u Opatiji te dućana i branda Divine u Rovinju

Slavlje ženske različitosti

Ono zbog čega žene diljem svijeta obožavaju kreacije Michal Negrin jest činjenica da njena moda nije rezervirana za mlade i vitke, već za žene svih dobi, „oblika" i rasa. Njena odjeća savršeno ističe ljepotu ženske različitosti. „Žene koje vole i kupuju moj nakit i odjeću žele nešto što će odaslati poruku da su drugačije i posebne, bez obzira jesu li u drugom ili sedmom desetljeću života, jesu li Izraelke, Japanke, Amerikanke, Australke, Meksikanke ili pak Europljanke.", ističe Michal Negrin. Karizmatična dizajnerica rodom je iz Kibbutza Naan i doista je tijekom posljednjih dvadesetak godina postala modnom ikonom. Danas, naime, brojne svjetske zvijezde iz svijeta glazbe i filma,  velike su obožavateljice nakita i modnih dodataka Michal Negrin, posebice Michalina zemljakinja Natalie Portman, zatim Demi Moore, Uma Thurman, Alicia Keys, Britney Spears, Melanie Griffith i mnoge druge.

michal negrin, nakit
Nakit s potpisom Michal Negrin

Jeste li za osebujni vintage stil?

Sve je počelo 1988. kada je Negrin lansirala svoju prvu kolekciju u Tel Avivu, te ubrzo nakon toga sa suprugom Meirom otvorila prvi dućan s potpisom Michal Negrin u poznatoj Shenkin ulici u Tel Avivu. Danas u svijetu postoje 53 concept dućana Michal Negrin. U Hrvatskoj je do sada otvoreno pet concept dućana Michal Negrin, u Zagrebu u centru Cascade, u Dubrovniku na samom Stradunu, u srcu staroga grada, u zračnoj luci Dubrovnik, u Splitu u starom gradu, te sada, i konceptualni dućan Opatiji.

michal negrin

Inspirirana mješavinom starog i novog, s naglašenim kombinacijama boja, Michal Negrin osobno dizajnira svaki komad odjeće i nakita te modnih dodataka i raznih kućnih dekora koji nose njezin  prepoznatljiv modni potpis. U svom radu, Negrin koristi različite tehnike kako bi ostala vjerna svom neoviktorijanskom i vintage stilu, a njezin su  nakit i odjeća izrađeni isključivo ručno, te nastaju u cijelosti u njezinom studiju i manufakturi u Izraelu. Dok za odjevne predmete često koristi najfinije materijale koji uključuju čipku i svilu, često ukrašenu Swarovski kristalima, nakit najčešće izrađuje od mješavine metala s brončanim premazom, također najčešče u kombinaciji sa Swarovski kristalima.

michal negrin, black fantasy
Iz kolekcije Black Fantasy

Danas za Michal Negrin radi čak petstotinjak posebno odabranih i educiranih djelatnika, koji svakodnevno, u skladu s vizijom Michal Negrin, oslikavaju i izrađuju odjeću, modne dodatke i nakit s njenim potpisom. Bez obzira je li njezin dućan smješten u New Yorku, Moskvi ili Opatiji, svi concept dućani Michal Negrin svojim interijerom odišu njezinim stilom I uređeni su u duhu viktorijanskih ženskih odaja s bogatim cvjetnim slikama u mramoru.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.