Dizajnerica Anamarija Brkić za brend A'marie u svojoj novoj kolekciji utjelovljuje iskrenu ženstvenost i bezvremensku eleganciju kroz besprijekorne i geometrizirane krojeve s elementima romantike, zbog čega je već dugi niz godina miljenica žena koje ne podilaze trendovima i stalnim promjenama na modnoj sceni

A'marie jesen/zima 2013./2014.

Anamarija iznova u prvi plan stavlja upravo samu ženu koja nosi njezin dizajn i dozvoljava da se njezina osobnost stapa s odjećom te stvara cjelokupan nezaboravan i samouvjeren dojam. Ove sezone on je moderan i poslovan, ostvaren kroz klasične i vječne odjevne predmete kojima je Anamarija dala svoj upečatljiv i prepoznatljiv potpis. Za jesen/zimu 2013./2014. A'marie spaja svoje jednostavne kolekcije s ekskluzivnima te ih stavlja pod isti nazivnik, ostajući kao i uvijek do sada vjerna posebnim tkaninama s naglaskom na kvaliteti, kako dizajna, tako i proizvoda.

A'marie jesen/zima 2013./2014.

U svijetu u kojem je multifunkcionalnost ključna, dizajnerica ove sezone koristi tkanine nosive s obje strane u različitim bojama i obradama, te ono po čemu je A'marie brend prepoznatljiv - artikle koji osim što funkcioniraju sami za sebe, lako se kombiniraju i međusobno. Crne veste od kašmira upotpunjavaju vunena i pamučna čipka na džepovima i prednjici te zanimljive dijagonalno postavljene resice, dok je ključan moment ove kolekcije poliamidna gumirana tkanina kojom se Anamarija ponovno jako spretno koristi u slučaju snažnih i upečatljivih komada, kao što su kaputi, suknje i haljine čije rubove veličaju predimenzionirani asimetrični volani. Vunu kao imperativ svake jeseni i zime dizajnerica je zamislila kroz igru s višebojnim modelima, poput ogrtača i voluminozne veste, koji dolaze u tri boje – crnoj, plavoj i sivoj. Osim njima, kraljevska plava boja također vlada kratkim jaknama naglašenog volumena, a u kolekciji kojom dominiraju tamne boje pojavljuje se i moćna bijela (ne)boja. Moderna A'marie žena ove sezone nosi špicerice kao ultimativni komad sezone, koji dizajnerica na zanimljiv način reinterpretira u profinjen i poslovan klasični komad.

A'marie jesen/zima 2013./2014.

A'marie jesen/zima 2013./2014.

Romantični elementi, našiveni džepovi, transparentni prorezi, bogata voluminoznost, višebojnost, neobrađeni porubi, pomno birana kombinacija materijala, strateški smješteni volani, pliš obrubi oko vrata i gumeni ovratnici koji funkcioniraju sami za sebe uokviruju priču koja je istovremeno nesputana i elegantna, urbana i klasična, romantična i snažna, baš poput same dizajnerice koja iz sezone u sezonu ostvaruje modne snove svake žene.

A'marie jesen/zima 2013./2014.

A'marie jesen/zima 2013./2014.
Model: Suzana Horvat (Ford Models)
Fotografija: Maja Kljajić
Make-up: Sanja Hrstić Kuterovac
Autor teksta: Tina Bačić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.