Kolekcija Hommage a Claude Monet prva je iz opusa FREYWILLE minijatura inspiriranih majstorima slikarstva, a predivnom setu Iris uskoro će bečki umjetnici pridružiti cijeli impresionistički cvjetnjak: setove Giverny, Honfleur i Orangerie

claude monet i freywille

Claude Monet godinama je crpio inspiraciju u svom vrtu prosperiteta, mogućnosti i boja. Kroz slike je čeznuo prikazati „nedostižno", ljepotu upravo onog trenutka dok zaranja kistom u boju, dočarati istinsko ozračje stvarnosti. Poput svih velikana impresionizma, kao što su Renoir i Cezanne, slikao je na otvorenom uz korištenje efekta prirodnog svjetla, igrajući se sjenama i refleksijom s namjerom stvaranja neuobičajenog pogleda na svijet. Naime, impresionizam donosi malu revoluciju u povijesti slikarstva jer slika prestaje biti samo kopija, ona postaje vizualna percepcija - impresija.

claude monet i freywille

claude monet i freywille

Novim setovima normandijske trilogije FREYWILLE umjetnici ponovno oduševljavaju, udahnjuju život Monetovoj percepciji te vjerno svojim minijaturama prenose ugođaj njegova vrta. Svi ljubitelji cvijeća, Monetovih remek djela i predivnog nakita u to će se moći uvjeriti od rujna ove godine i u zagrebačkom FREYWILLE butiku u Preradovićevoj 2.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.