Brend A'marie svojom novom kolekcijom još jednom šalje poruku ženama kako ne trebaju raditi kompromis s udobnošću kada se radi o modi i kako svoju ženstvenost mogu izraziti upravo pokretima koje oni dopuštaju te brojnim odjevnim igrama koje dozvoljavaju. Anamarija Brkić besprijekorno uspijeva objediniti bezvremensku klasiku i moćne modele, diskretno dodajući glamur u svaki svoj odjevni komad. Ljepota neopterećenosti i bezvremenskog 'chica' ono je čime brend A'marie osvaja i ovaj put

amarie, zima 2014, lookbook

Jedan od glavnih takvih detalja koji se i nameće kao ultimativni ove sezone je šišana novozelandska vuna, ručno rađena poput mini tapiserije, koja se provlači kao džep na prepoznatljivom kroju jakne, ali i implementira u pismo torbe – originalne modne dodatke koji su drugačiji, upečatljivi i rijedak primjerak na našem tržištu. Kao inspirativan motiv poslužila je upravo sama jesen, tj. motiv lišća koji se osim u slučaju vune provlači i kroz druge osnovne modele u novoj kolekciji – u slučaju boja i uzoraka.

amarie, zima 2014, lookbook

Uz kapute i pelerine s naglašenim kragnama koje se mogu nositi visoko ili se pak spustiti ili vezivati kako bi se ostvario još elegantniji dojam, Anamarija Brkić ove sezone posebice se posvetila i pletivu. Predimenzionirano pletivo već je postalo nezaobilazno u vrijeme hladnijih sezona, a A'marie donosi one u neutralnim bojama upotpunjene rubom od tila ili sa zanimljivo riješenim rukavima, unoseći jednu dozu romantike koja je poželjna u osobnom stilu svake žene.

amarie, zima 2014, lookbook

Također, posebnost ove kolekcije je u tome što je većina izrađena od materijala koji imaju dva lica te su šivani tako da mogu biti nosivi s obje strane što još jednom pokazuje koliko je ovoj hrvatskoj dizajnerici važno da pruži multifunkcionalnost svojim kupcima. Upečatljivi noviteti su i modeli od vune sa sjajnim premazom u slučaju jakni i 'sweatshirta' uz koje će opuštene odjevne kombinacije izgledati posebno zahvaljujući sjaju. Od ostalih detalja zanimljivo je promatrati kako su korišteni ručno pleteni vuneni ovratnici, pasice te svileno mrežasti rubovi na renderima.

Foto: Maja Kljaić
Model: Claudia Antičević  (Talia Model)
Make-up: Marijana Gluić
Kosa: Mijo Majhen
Tekst: Tina Bačić
Cipele: Nicolas Concept Store / Iro

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.