Za ovu jesen i zimu A'MARIE kolekcija objedinjuje decentni chic, fine materijale poput svile i kašmira, te tonove ljubičaste, crne, sive i tamnoplave, uz osebujnu liniju nakita koja spaja hladnoću inoxa ili srebra s mekoćom svile

amarie look jesen zima 09/10U flagship storeu A'MARIE, u Gundulićevoj 19 u Zagrebu, predstavljena je nova kolekcija jesen-zima 09/10, dizajnerice Anamarije Brkić Višnjić. Store je otvoren prije nekoliko mjeseci i obradovao je mnoge domaće ljubitelje mode svojom profinjenošću, čistim svijetlim prostorom minimalnih tonova i stroge geometrije.

U novoj kolekciji A'MARIE prevladavaju asimetrični krojevi koji manipuliraju siluetu i na taj način vrše metamorfozu odjeće iz pokreta u pokret. Cilj koncepta svakako je predstaviti što individualniji odnos s odjećom koja svom vlasniku omogućava dozu vlastitog kreiranja i posvemašnju individualnost. Dodatan efekt postiže se zahvaljujući luksuznim materijalima kao što su kašmir i svila koji doprinose lakoći nošenja. Skrivena tajna dizajnerice svakako je u žicama koje se nalaze u šavovima i na taj način dozvoljavaju spomenuti manevar transformacije svakog modela.

Odjevna klasika i seksi remenčići

Pastelni izričaj i već slavni pudrasti tonovi prisutni su i dalje, ali obogaćeni odjevnim komadima u tonovima tamnoplave, sive, crne i ljubičaste. Tekstura modela oscilira u kontrastu između sjajnih i mat nijansi. Kolekcija naglasak stavlja na funkcionalne i izuzetno nosive modele koji više teže terminu chic klasike nego tipičnog modnog trenda.

Tradicionalno, poseban naglasak ponovno je usmjeren prema linijama modnih dodataka. U liniji nakita simbiozu tvore različitii elementi kao što su drvo kestena, inox, srebro i poludrago kamenje u kombinaciji sa senzualnom svilom. Liniju remenja čine kožni remenčići koji također prate osnovnu nit same kolekcije: transformaciju i multifunkcionalnost. Pojavljuju se u različitim teksturama i bojama koji se mogu zajedno spajati i odvajati tvoreći klasičnu veličinu remena. Na taj način svaki klijent može osobno kreirati svoj remen ovisno o predviđenoj odjevnoj kombinaciji. Kohezija transformacije i individualnosti još jednom dolazi do potpunog izražaja.

amarie flagship store gunduliceva 19, zagreb
Pogled ispod naočala

Linija sunčanih i optičkih naočala u suradnji s Ghetaldusom prošle je sezone oduševila javnost, a ista suradnja se uspješno nastavlja u tekućoj kolekciji. Glavni motiv, ali i materijal, za naočale predstavlja spoj titaniuma i originalne zmijske kože koja je također uspješno implementirana u torbe koje zatvaraju bogatu A'MARIE priču o modnim dodacima.

Ono što obilježava A'MARIE odjeću za jesen-zimu 09/10 je istraživanje praktične multifunkcionalnosti, a upravo se taj novi trenutak uspješno nadovezuje na prodajni prostor u Gundulićevoj koji mi pruža izvrstan poligon za razne prezentacije., istaknula je Anamarija Brkić Višnjić.

anamarija brkic visnjic

Modnu kuću A'MARIE dizajnerica je osnovala 2002. godine i do sada se uspješno predstavljala na modnoj pisti manifestacije CRO-A-PORTER. U vrlo kratkom periodu A'MARIE se postavlja kao hrvatska modna kuća s predznakom neodoljivog francuskog chica koji uspješno intrigira sve brojniju publiku iz sezone u sezonu. Osim prve linije, A'MARIE je svoje preview kolekcije prikazala i na slovenskoj Modnoj Jani. Nova faza razvoja dolazi s modnim dodacima - tu se posebno ističe suradnja s Ghetaldusom, zahvaljujući kojem su A'MARIE naočale lansirane diljem Hrvatske. Otvaranjem novog prodajnog mjesta A'MARIE svojim kupcima predstavlja sportsku liniju A by A'MARIE koja također počiva na temeljima jedinstvenog i senzualnog stila koji jednakim intenzitetom naglašava kvalitetu materijala i originalnih ideja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.