Nenad Sovilj, poznati zagrebački dizajner nakita u prosincu predstavlja svoju novu kolekciju. Dizajner koji je poznat po konceptualnom i tematskom pristupu u izradi nakita  ovog prosinca predstavlja minijature koje svojom čistoćom i profinjenom estetikom ostavljaju bez daha

sovilj komet

Jedanaesta kolekcija Nenada Sovilja izrađena je od zlata, srebra i Akoya bisera. Materijal izrade je ujedno i najveći zaokret u odnosu na dosadašnje kolekcije u kojima je Nenad pretežno koristio epoksidnu smolu koja je kroz godine  postala njegov zaštitni znak.

sovilj komet

sovilj komet

Komet je mala i limitirana serija prstenja, narukvica, naušnica i ogrlica kroz koje se proteže isti motiv. Radi se o autorovoj interpretaciji kometa: Akoya biser predstavlja glavu kometa koja se sastoji od leda i prašine i svojom karakterističnom putanjom dolazi iz najudaljenijih dijelova Svemira. Kako se približava Suncu, zbog povećanja temperature dolazi do isparavanja koje sa Zemlje vidimo kao rep kometa koji u ovom slučaju predstavlja niz koncetričnih kuglica od zlata ili srebra. Zbog te karakteristike, kometi su poznatiji kao zvijezde padalice, a njihova pojava evocira osjećaj sreće i divljenja.

sovilj komet

sovilj komet

Kolekcijom Komet nastavlja se autorova fascinacija nastankom života na Zemlji. Nakon što se u prošloj kolekciji Molekula bavio molekulom glukoze kao jednim od najbitnijih spojeva za život sada se vraća još ranije u povijest i bavi se dolaskom tih istih elemenata na Zemlju. Naime, upravo su kometi udaranjem u Zemljinu površinu iz dalekih prostranstava svemira donijele osnovne elemente za stvaranje života na planetu. Time nas dizajner  podsjeća da smo svi nastali od zvijezda i poziva: come, fly with me.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.