Za sve koji uživaju u putovanjima i upoznavanju zanimljivih kultura, nova FREYWILLE kolekcija Vibrant Sicily bit će divan podsjetnik na prelijepe talijanske pejzaže, a posebno na očaravajuću umjetnost i baštinu, bojama okupane Sicilije. Razigrani dizajn i mozaični detalji prelijepog nakita, nadahnuti originalnom vještinom sicilijanskih majstora i umjetničkim djelom poznatim kao „Carretto Sicilano“, kroz niz ekspresivnih nijansi i svjetlucavih tonova utjelovljuju posebnu priču o tradiciji i strasti

freywille vibrant siclily

„Carretto Sicilano“ su vučna, drvena kolica, umjetnički ukrašena detaljnim rezbarenjem i kompleksnim bojanjem drveta. Ovaj živopisni, folklorni simbol Sicilije „rođen“ je u 19.stoljeću kada su ih seljaci koristili upregnute za konja ili magarca za prijevoz leda, kamenja ili voća.

freywille vibrant siclily

Izrada i ukrašavanje kolica podrazumijeva mjesece složenog, ručnog rada, posebno znanje te vještine graviranja i oslikavanja. Kroz jarke boje i raskošne motive, na tom jedinstvenom umjetničkom djelu, oživljavale su se scene svakodnevnog života ili pak maštovita, mitološka bića. Danas su „Carretto Sicilano“ autohtono i kulturno nasljeđe Sicilije, a mogu se vidjeti tijekom lokalnih svečanosti ili parada, te su nezaobilazni sicilijanski suvenir.

freywille vibrant siclily

FREYWILLE dizajn Vibrant Sicily slavi osjećaj punine života kroz prepoznatljive boje Sicilije: crvenu , plavu, žutu i bijelu. Upečatljiva paleta u harmoničnoj kompoziciji iscrtava očaravajuće simbole poput cvijeća, sunčevih zraka, kružnica i kvadratića. Značenje motiva veže se uz simboliku Mjeseca i Sunca kao kraljevskog para za mir, obnovu i život, a u crvenim i žutim nijansama treperi Trinacria, grčko ime za Siciliju radi karakterističnog trokutastog oblika poput antičke zvijezde.

freywille vibrant siclily

Nova FREYWILLE kolekcija nakita dostupna je i u zagrebačkom butiku, Preradovićeva 2 ili u FREYWILLE Online butik na http://shop.freywille.com/hr/

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.