Od Milana do Pariza, horizonti trendova muške mode za sljedeću hladnu sezonu zadivljuju i iznenađuju. Središnja nota svih viđenih revija je praktična elegancija muškog prêt-à-portera, jednako kao i iznenađujući izbori i luksuz u krizno doba

dior, dolce and gabbana

U Milanu su slavni prinčevi ležernosti Dolce&Gabbana na modni podij prenijeli način odijevanja zemljoradničke Sicilije, zahvaljujući pletenim puloverima, jaknama od grubog samta, neprerađenog pliša i vune. U taj trend uklapa se i Burberry - prošiveni kaputići nalik jastučićima, veliki džemperi i vojnički stil. Miuccia Prada je ponovno na podije unijela printanu odjeću na granici trasha, s mnogo humora, što joj je, ako se sjećate, osiguralo neviđen uspjeh krajem 90-ih. Pozdravljena je i smjelost Rafa Simonsa (za Jil Sander), koji nanovo stvara zanimljive siluete, zahvaljujući grafičkom prelamanju skupih komadića tkanine.

burberry

Ponekad odjeća posjeduje i ornamentalne detalje, jako diskretne, što je zapaženo na modelima kuće Yves Saint Laurent. Šalovi su obavijeni oko pasa, dok su košulje, obavezno plisirane i nošene ispod elegantnih, pletenih vesti.

Strogost se otkrila u monokromnim nijansama sivog ili drapiranog, ali dizajneri kreću i u novim smjerovima - poput Antonia Marrasa za Kenzo koji je kreirao zabavne klonove gospodina Hulota, jedne od upečatljivih figura poslijeratne sedme umjetnosti.

raf simons, lanvin

Dries Van Noten ili Véronique Nichanian, kreatorica kuce Hermès, poznati po umjetnosti miješanja stilova i žanrova, isto kao i materijala, ostali su vjerni sebi. Lanvin je zabilježio novi preokret, zaboravljajući romantični dandyzam prošlih sezona, predstavio je znalački skrojena odijela i prsluke s perjem, istinske novitete koji se nalaze između high-tech-a i tradicije. Gotika je prisutna kod Krisa Van Asscha za Dior (dugi crni kaputi), jednako kao i stroga kožna estetika za kuću Versace.

Sljedećeg hladne sezone muškarci koji se ne boje mode, nosit će krzno, perje i kožu, baš poput modela Vivienne Westwood ili Paul &Joe.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.