U bijelom dekoru  nalik na morsko dno, između algi, školjaka i ribica, Chanel je predstavio kolekciju za proljeće 2012., svježu kolekciju svijetlih boja, skrojenu od nestvarnih, „svemirskih" materijala, s perlama posvuda

chanel proljeće 2012

Perle su se nalazile posvuda - na vratovima, glavama i leđima manekenki, u kosi i na licima..., ukrašavajući prekrasne odjevne komade. Posebno su zanimljivi materijali koje je Karl Lagerfeld koristio prilikom stvaranja nove kolekcije - poliester, tkanine dobivene preradom stakla, najlon kombiniran s prerađenim papirom...  „S obzirom da svi neprestano kopiraju Chanelove kostimiće od tvida, prisiljen sam udaljiti se od nekih estetskih kodova branda i drugačije reinterpretirati estetiku Chanel. Jednostavno, izbjegavam ono već ostvareno; tome ću se možda vratiti kasnije.", izjavio je Karl Lagerfeld.

chanel proljeće 2012

Materijali sjaje u srebrnim tonovima i bež ili puderastim ružičastim nijansama. Hlače i šorcevi su ravno krojeni, kompletirani vojničkim kaputićima. Izgled je klasičan, suknje dosežu do koljena i nema previše istaknutih dekoltea. Haljine su u sedefasto bijelim nijansama, a suknje su ukrašene volanima od obrađenog muslina.

chanel proljeće 2012

Na podij, i ovog puta uzdignut u prekrasnoj unutrašnjosti pariške Velike palače/Le Grand Palais, manekenke su izlazile iz ogromne školjke, dok je  pjevačica slavng benda Florence and The Machine, poput vodene Venere, davala ritam cijeloj reviji, pod staklenim svodom palače.

chanel proljeće 2012

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.