Na početku Paris Fashion Weeka predstavio se Belgijanac Anthony Vaccarello, ovogodišnji dobitnik prestižne modne nagrade ANDAM, zatim konceptualno-modni dvojac Nana Aganovich-Brooke Taylor, Portugalka Fatima Lopes... Svakako, prije zvučnih imena, Pariz je pokazao svijetu nova lica koja treba pratiti

anthony vacarrello
Elegancija Anthonyja Vaccarella jamačno će naići na veliko odobravanje fashion-konzumenata diljem svijeta; mladi Belgijanac igra na sigurno, ali to čini jako smisleno i kvalitetno

Na početku Paris Fashion Weeka predstavio se Belgijanac Anthony Vaccarello, ovogodišnji dobitnik prestižne modne nagrade ANDAM, koja predstavlja veliku potporu dizajnerima. Čitavu dobivenu svotu Vaccarello je uložio u ovu novu reviju za proljeće 2012., što je bilo itekako očito jer je produkcija bila znatno zaokruženija i skuplja od njegove prošle kolekcije.  Nagrada je 30-godišnjem dizajneru omogućila da realizira jako seksi runway s pregršt uskih bodycon haljina, kombinezona i kratkih senzualnih tunika. Za široku publiku svakako će biti zanimljivo njegovo spajanje crnog i tamno plavog, uz ukrase od čipke.

aganovich-brooke
Konceptualni umjetničko-modni show Aganovich-Taylor bio je inspiriran djelom velikog slikara Francisa Bacona

Prije Vaccarellove revije, u rano popodne istoga dana, bili smo pozvani na nesvakidašnje modno iskustvo - iz kamiona parkiranog na pariškom Trgu Vosges dijelili su nam sendviče, uz originalnu i zabavnu reviju londonskog dvojca Nana Aganovich-Brooke Taylor. Spektakl je započeo kao konceptualni umjetnički show - dvojica muškaraca koji sjede jedan nasuprot drugoga i slušaju razgovore s velikim britanskim slikarom Francisom Baconom. Jedan od njih je Baconov alter-ego, odjeven u bojom uprljani radni kombinezon, jako našminkanog lica, poput klauna, s izvrnutom perikom. Donijeta su i deformirana ogledala kako bi se što bolje reflektirala odjeća, većinom od organze, materijala kojim se lako manipulira - lako se proširuje i napuhava. Crvene, crne te čokoladne nijanse i boja metvice, sve nadahnute paletom poznatog slikara, okosnica su kolekcije Aganovich-Taylor.

fatima lopes
Ženstvena transparentnost portugalske dizajnerice Fatime Lopes

Portugalska kreatorica Fatima Lopes je dokazala kako na nju svakako treba ozbiljno računati. Lisabonska dizajnerica se poigrava transparentnošću, ističući arhitektonske krojeve ali bez strogih linija. U modele pokazane u unutrašnjosti Eiffelovog tornja, unijela je poeziju i zavodljivost. Iako dominiraju bež i crne nijanse, žive boje su također prisutne pa kolekciji daju poseban dinamizam. Lopes je uvijek ženstvena i seksi.

Talijanski kreator Corrado de Biase je odabrao Galeriju Bailly za predstavljanje novih modela za slijedeće proljeće. Odjeća je fluidna s jako naglašenim kromatskim sugestijama. Asimetričnih krojeva i predivnih boja, djeluje poput predivne bajke. Vidljivo svježa i ističe ugodnost. Ženstvenost i elastičnost su joj najveći aduti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.