Pariški muzej Rodin je zahvaljujući modnoj reviji čuvenog Diora doslovno bio pod opsadom krajem prošloga tjedna. Čarobni muzej koji je inače dom mramora, ovoga puta udomio je mekše materijale – organzu, til, kašmir, šifon… I ovoga puta kolekciju potpisuje Bill Gaytten koji se potpuno oslobađa Gallianova utjecaja i iz kolekcije u kolekciju radi sve bolje

dior paris fashion week 2102

Godinu dana nakon skandala s Johnom Gallijanom i njegova naprasnog odlaska s mjesta kreativnog direktora Diora, prodaja Diorove odjeće raste. Zato se čelnici mitske marke, predvođeni izvršnim direktorom Sidneyjem Toledanom, uopće ne žure imenovati nasljednika. Gallianov dugogodišnji asistent i nadareni  maestro dobrog krojenja, Englez Bill Gaytten, efikasno osigurava tranzitni period. Gomilanje različitih i nevjerojatnih glasina o Dioru je apsolutno obilježilo Pariški tjedan mode, posebno uoči njegova početka. U petak je Sidney Toledano prekinuo spletkarenja, izjavivši kako  glasine pospješuju prođu brenda pa mu ne smetaju, posebno u odsustvu istinskih i pravih vijesti. U očekivanju odluke tko će napokon postati Diorov glavni dizajner, Toledano profitira od sveopćeg povećanog zanimanja za svaki potez ove ikonične modne kuće.

dior paris fashion week 2012

U takvoj atmosferi sveopćeg zanimanja za Dior, revija se održala u vrlo dobrom raspoloženju. Bill Gaytten počeo je svilenim suknjama A kroja, bogatim i raskošnim, fino plisiranima ili transparentnima. Nakon toga, ležerno je uveo aplikacije od kože na uskim suknjama srednje dužine, upotpunjene kratkim kaputićima, s obaveznim pojasevima. Od modnih dodataka treba istaknuti kožnate rukavice i male, simpatične kapice od fine angora vune te krznene torbice. Haljine su, uglavnom, bez rukava i romantične i mladenačke estetike.

dior paris fashion week 2012

"Želio sam jasno pokazati sve prepoznatljive kodove brenda na suvremen način", istaknuo je simpatični i skromni Gaytten, koji sve samouvjerenije unosi vlastiti potpis u Diorove kolekcije. Teško da ćemo Gallijana ikada zaboraviti kao jednog od najvećih genija koji je kreirao za Dior, ali Gaytten svakako zaslužuje dužno poštovanje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.