Na pariškoj ready-to-wear reviji Chanela za jesen-zimu 2011/2012, nakon dugo vremena modeli su nosili ravne cipele - otkačene rokerske i robusne motorističke čizme ili gotovo klaunske cipele, ukrašene različitim detaljima. U savršenom skladu s androginim maksi hlačama, kaputima i sakoima, koji podsjećaju na Pokret otpora

chanel, jesen zima 2011 2012

Karl Lagerfeld omiljeni je doajen Paris Fashion Weeka. Iako skriva svojih 77 i pol godina (što je dio njegove osobnosti s dobrom dozom koketerije), nitko mu to naročito ne zamjera jer uvijek voli iznenaditi, i to na veličanstven i inovativan način. Kuća Chanel već po običaju i svom bogatom modnom nasljeđu, redovito predstavlja predivnu odjeću, poigravajući se volumenima, krojevima i tweedom, materijalom koji godinama stavlja u prvi plan i koji je na posljednjoj reviji najviše došao do izražaja.

chanel, jesen zima 2011 2012

Na pariškoj ready-to-wear reviji Chanela za jesen-zimu 2011/2012, nakon dugo vremena modeli su nosili ravne cipele, ali ne bilo kakve - otkačene rokerske i robusne motorističke čizme ukrašene različitim detaljima. Chanel buduću hladnu sezonu vidi u totalno „oversize", maksi odjeći. Svakako, daleko je manje romantičan i ženstven nego najveći suparnik Dior, i to u totalno tamnim tonovima. Modeli ekstremne elegancije čine prepoznatljivost branda, ali se nakon dugo vremena na Lagerfeldovoj odjeći može vidjeti neuobičajena doza „šlampavosti" (dakako, namjerne). Chanelov fetiš kaputić skrojen je za sljedeću hladnu sezonu u dvije verzije - kratkoj, koja odolijeva sezonama i trendovima, ali i produženoj, s kraćim rukavima, koja mu daje dojam pelerine ruskih oficira.

chanel, jesen zima 2011 2012

Androgine, izdužene, ženske pojave podvlače kako se spolne razlike  polako ali sigurno brišu. Istaknuta je prije svega funkcionalnost, ležernost i udobnost odjeće. Minimalizam je Lagerfeldova opomena kako se moramo brinuti za Planetu jer može iščeznuti. Kaiser Karl, koji je postao gorljivi ekolog, apokaliptičnim je dekorom ispričao i priču o mogućem kraju svijeta, ako nastavimo zapuštati Zemlju.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.