Raskošna ekstravagancija u Gallijanovom stilu je neminovno „na ledu"; Gaytten je izašao iz okova velikog kreatora i odvažio se na vlastiti eksperiment koji je ispao vrlo elegantan i dorečen

dior proljeće 2012

Sedam mjeseci nakon odlaska Johna Gallianoa iz Diora, još uvijek se pouzdano ne zna tko će biti njegov „nasljednik", iako cijela svjetska modna scena izdvaja Marca Jacobsa kao sljedećeg umjetničkog maestra Diora. Očekivanje će se najvjerojatnije okončati sredinom studenoga, kada započinju pripreme za kolekciju haute couture, koja će biti prikazana u siječnju 2012.

Ipak, Sidney Toledano, aktualni direktor branda Christian Dior, odbija bilo kakvo obvezivanje ili fiksiranje datuma. Na press konferenciji izjavio nam je: "Vlak napreduje u dobrom smjeru, nemamo ekonomskih problema i ne moramo žuriti. Brand je dobro uštimana lokomotiva i nastavlja put osobnim ritmom.", tvrdi Toledano, dobro pazeći da ne spomene Jacobsa.

dior proljeće 2012

Reviju koju smo vidjeli na Pariškom tjednu mode ponovno potpisuje dugogodišnji suradnik Johna Gallianoa, Bill Gaytten. Francuski mediji neprestano ponavljaju kako je kolekcija vrlo „časna i dobro odrađena". Istina, nije jednostavno biti "prolazni" dizajner i kreirati na određeno vrijeme, znajući da će na vodeće mjesto ove slavne kuće za nekoliko tjedana sjesti neko drugo zvjezdano modno ime. Stvarati pod takvim uvjetima doista je nezahvalno i zbog toga treba iskreno reći - Gayttenova kolekcija za proljeće 2012. i više je nego dobro odrađena.

Za slijedeću toplu sezonu Gaytten se nadahnuo klasičnom estetikom Diora, koju je modernizirao, osvježivši je na suvremen i elegantan način. Čuvena Diorova Bar jakna, fetiš branda, aktualno je reinterpretirana u nekoliko jako prihvatljivih verzija - rukavi su širi, struk uzvišeniji. Jakna se nosi uz hlače do gležnja, što vizualno produžuje nogu.

dior proljeće 2012

Boje koje dominiraju za dnevnu verziju su - crna, bež i svijetlo siva s grafičkim printevima. Za večernji se izlazak, pak, Diorova žena odijeva  u crveno. Ne izostaju ni vezovi, posebno na rubovima kožnih suknji. Organza je dominantna materijal za košulje i haljine. Večernje haljine su od muslina, svile i čipke, uz poigravanje prozirnošću koja senzualno otkriva žensko tijelo. Raskošna ekstravagancija u Gallijanovom stilu je neminovno „na ledu"; Gaytten je izašao iz okova velikog kreatora i odvažio se na vlastiti eksperiment koji je ispao vrlo elegantan i dorečen.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.