Osim zanimljivog imena, brend Svoya osvojio nas je slow fashion pristupom poput održivosti, ručne izrade te upotrebe prirodnih materijala, ali i personaliziranim pristupom

svoya modni brend

U želji za donošenjem svježine i inovativnosti na hrvatsku modnu scenu, osvanuo je brand Svoya iza kojeg stoji dizajnerica Lea Horvat. Kako za nju moda predstavlja najbolji oblik kreativnog stvaranja, odlučila je druge djevojke potaknuti na oslobađanje vlastitog stilskog izričaja koji nerijetko drže zatomljenim izgubljene u moru brze mode.

svoya modni brend

Svoya utjelovljuje elemente slow fashion pristupa poput održivosti, ručne izrade te upotrebe prirodnih materijala. Osim samog proizvodnog procesa, koji se potpuno odvija u Hrvatskoj, posebnost branda čini i personalizirani pristup kupcima koji im omogućava prilagodbu naručenog komada upravo po njihovoj mjeri.

svoya modni brend

Specifičnost dizajnerskog stvaranja očituje se već i u prvoj kolekciji za sezonu jesen/zima koja je stvorena kao svojevrsna dekonstrukcija klasičnoj kapsula kolekciji. Naime, dok je u samoj definiciji kapsula kolekcije fokus stavljen na bazične i essential komade, Svoya naglasak prebacuje na statement komade. Time je dizajnerica željela kreirati odjevni komad koji će u ormarima žena postati evergreen, a da pritom nije riječ o jednostavnim siluetama i krojevima. Samim time glavni nosioc ove kolekcije je bustier top s ekstenzijom rukava na jedno rame koji omogućava jedinstveno nošenje kroz moment prilagodbe.

svoya modni brend

"Posebnost ovakvog modela daje mogućnost da u svakodnevno oblačenje unesemo dašak slobode stilske igre i stvorimo više načina nosivosti sa samo jednim komadom", ističe Lea.

svoya modni brend

Video možete pogledati na linku, a više o brandu saznajte posjetom web stranice www.svoyaofficial.com na kojoj možete i naručiti svoj komad. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.