U vrijeme kada se svijet oko nas mijena nevjerojatnom brzinom, moda prati korak. Dolazak novih trendova više nije vezan isključivo uz godišnja doba, a biti vjeran početnoj viziji, nikada nije bilo teže te samo oni najuspješniji u tome i uspijevaju. Jedan od njih je i kultni zagrebački Butik Versage, otvoren 1990. godine kao radionica u kojoj se šivala unikatna odjeća. U novoj kampanji ovog brenda jedno od zaštitnih lica je i predivna Kristina Ivanuš, koja je osvojila nagradu Hermann Gmeiner, nazvanu prema prvom osnivaču SOS Dječjeg sela u svijetu

versage nova kolekcija

Versage je još prije 30 godina započeo vizijom njegove stvarateljice Rajke Križan kao mali ekstravagantni dućan u kojem je asortiman većim dijelom limited edition. Do danas, mnogi su ostali vjerni ovom unikatnom butiku, a dokaz tome je širok osmijeh i zadovoljstvo kada odjenu nešto iz asortimana ovog kultnog zagrebačkog mjesta.

versage nova kolekcija

Na oduševljenje vjernih klijenata, ali i onih koji će to tek postati, posljednjih mjeseci marljivo se radilo na novoj kolekciji za jesen i zimu 2021. Nova kolekcija butika Versage donosi nove tonove, materijale i krojeve zbog kojih ćemo još jednom s veseljem uskočiti u nešto topliju odjeću neizostavnih smeđih, crnih i sivih tonova, ali i mnogih drugih. Cijela kolekcija, prožeta je bezvremenskim komadima koji su prikladni za sve prigode. Naprimjer, neizostavni kaputi će i ove godine vladati ulicama. Kožni, karirani, duži, kraći, teddy, svi su svoje mjesto pronašli u ovom butiku. Lepršave haljine, ali i one svečanije, kao i ženska odijela, također su dio nove kolekcije.

versage nova kolekcija

Jedna od djevojaka u kampanji je i predivna Kristina Ivanuš, koja je u kratkom roku svojom životnom pričom inspirirala i dirnula hrvatsku javnost. Podvodni model, studentica marketinga i komunikacije, sve je to Kristina koja je od 200 nominiranih diljem svijeta osvojila nagradu - Hermann Gmeiner, nazvanu prema prvom osnivaču SOS Dječjeg sela u svijetu. Iako je imala teško djetinjstvo, Kristina je danas uzor i inspiracija mnogim mladima.

versage nova kolekcija

Brojni poznati Hrvati prepoznali su jedinstvene kolekcije ovog osebujnog butika te je isti bio odgovoran za osmišljavanje i kreiranje stylinga za razne festivale i televizijske emisije, spotove, snimanje naslovnica i koncerte. Neki od poznatih Hrvata koji su ušli u ovaj butik i prepustili se s povjerenjem Rajki Križan su Jelena Rozga i Magazin, Vjekoslava Huljić, Colonia, ET, Parni valjak, Ivana Kovač, Mia Begović, Rene Bitorajac, Neda Ukraden, Ivana Banfić te mnogi drugi. Svojevremeno je i glazbena diva Doris Dragović u nezaboravnoj haljini iz butika Versage nastupila na Eurosongu u Izraleu pjesmom 'Marija Magdalena'.

versage nova kolekcija

Iako ovo kultno ime iz sezone u sezonu, iz kolekcije u kolekciju oblači mnoge poznate Hrvate, iza njega stoji jednako lijepa priča s kojom mnogi nisu upoznati. Naime ovaj mnogima omiljeni dućan dobio je ime zahvaljujući poznatom hrvatskom umjetniku, filmskom i kazališnom scenografu, redatelju, scenaristu - Željku Senečiću. Vidjevši dućan, podsjetio ga je na svojevrsnu izložbu koja odiše francuskim chicom i upravo zbog toga je dućan nazvan Versage, što bi u žargonu francuskog jezika označavalo poziv na izložbu, izložbu na koju su svi pozvani.

Importanne Centar u Zagrebu mjesto je gdje možete pronaći ovaj kultni butik i zaviriti u novu jesensku kolekciju. Kao što je Senečić davno rekao, na ovu izložbu ste svi pozvani.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.