Za početak godine i kao uvod u novu modnu sezonu, poznati hrvatski brend donosi novu kolekciju pod imenom "Diana Frances", u kojoj, kao i dosad, inzistira na suvremenom, ženstvenom i chic izričaju

sever prêt a porter kolekcija 2021

Pret-a-porter kolekciju Roberta Severa, pod imenom "Diana Frances", čini četrdesetak odjevnih kombinacija koje su kao i uvijek kompletirane nakitom i modnim detaljima. Kampanja i prateći lookbook nove kolekcije vrlo je elegantnih i visoko estetiziranih vizuala te tako brand nastavlja svoju stilsku priču u kojoj inzistira na suvremenom, ženstvenom i chic izričaju.

sever prêt a porter kolekcija 2021

Profinjena, ženstvena, ležerna i chic odjeća stvorena je u najboljoj maniri tradicionalne izrade te je prijedlog za dane koje su pred nama – prije svega od svakodnevne odjeće za posao i dnevne potrebe. Ova kolekcija prva je od tri koje će brand predstaviti u proljetnoj sezoni za godinu 2021. Posebnosti kampanji pridonosi i scenografija koju je u retro maniri osmislila i izradila Tajana Čanić Stanković.

sever prêt a porter kolekcija 2021

"Kod stvaranja i proizvodnje prije svega razmišljamo kako bi ispunili potrebe naših klijentica, naravno s nekom zanimljivom estetskom pričom koja nam služi kao light motiv pri stvaranju kolekcije. Fokus je kao i uvijek na vrlo nosivim komadima garderobe, koji su lako primjenjivi za dnevne situacije, pritom razmišljajući o tome kako svaka žena želi biti praktična i funkcionalna u dnevnim situacijama. Kada smo  već ušli u izradu same kolekcije koju smo stvarali prošle godine shvatio sam da ima puno elemenata koji su vrlo tradicionalno chic, i imaju lagani prizvuk početka osamdesetih -  i onda mi je postalo sasvim jasno da je nesvjesno cijela kolekcija inspirirana s nekim modnim izborima Lady Di - od tuda i sam naziv kolekcije", kaže Robert Sever i dodaje kako kolekcija nije direktan hommage njenom stilu, već samo jedan sloj inspiracije. Upravo njena interpretacija nekih tradicionalnih odjevnih kombinacija na mladenački način bila je ideja koja mu je vrlo inspirativna.

sever prêt a porter kolekcija 2021

Ove sezone dizajner se pozabavio novim interpretacijama klasične košulje, sakoa i hlača, fokusiran na ideju da je svaki artikl lako izdvojiti samostalno i da se može lagano ukomponirati u već postojeće stvari u nečijoj garderobi.

sever prêt a porter kolekcija 2021

Što se tiče haljina, njih je minimalno u ovoj kolekciji jer je, kako kaže Sever, situacija oko nas takva da nema baš prigoda za neke posebne svečane trenutke pa se tom idejom nisu ni bavili. Paleta boja je isto tako vrlo konzervativna, naglasak je na plavim i sivim tonovima, na bijeloj i crnoj.

sever prêt a porter kolekcija 2021

"Kao i uvijek imamo i sekciju od trapera koji je vječna inspiracija, a ostali materijali su pamuk, viskoza i lagana vuna. Ponovno smo se igrali s nekim tehnikama plisiranja materijala tako da je to još jedan tradicionalan pristup koji smo koristili. Selekciju nakita uvijek radimo unutar branda jer volimo imati total look iz naše proizvodnje. Ovaj put je naš dizajner nakita Slobodan Velicki napravio naušnice i naše poznate krune od staklenih kristala, a novitet su ručno bojani božuri od tkanine koje smo stavili u formu broša", zaključuje Sever.

Sve kreacije dostupne su u Robert Sever Showroomu u Vlaškoj 78.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.