Bučijada u Ivanić-Gradu najiščekivaniji je vjesnik jeseni, a ove godine svoja vrata posjetiteljima otvorit će po 18. put! Najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine na više lokacija u Ivanić-Gradu

bucijada ivanic grad

Turistička zajednica Ivanić-Grada i ove se godine potrudila složiti program prilagođen svim uzrastima, s najboljim proizvodima i običajima koje ovaj dio Posavine i Moslavine nudi. Uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zagrebačke županije, Turističke zajednice Zagrebačke županije i Hrvatske turističke zajednice svoje će proizvode i usluge predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija. Svečano otvaranje 18. Bučijade održat će se 1. listopada 2022. godine u 11 sati na glavnoj pozornici na Trgu V. Nazora u Ivanić-Gradu. Uz gradonačelnika Javora Bojana Leša, otvaranju će nazočiti brojni uzvanici.

bucijada ivanic grad

Večer prije samog otvaranja, u petak, na glavnoj pozornici očekuje vas koncert grupe Detour. U subotu će na istoj lokaciji zapjevati Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak. Zvijezda Bučijade svake je godine pomno odabrani kum ili kuma, a ovoga puta tu će prestižnu titulu ponijeti sportski novinar Marko Šepat, čiji dolazak se očekuje na glavnoj pozornici u nedjelju. Detaljna satnica svih događaja ovogodišnje Bučijade nalazi se u priloženom programu.

bucijada ivanic grad

Dođite u Ivanić-Grad i uživajte u craft pivu od buče, škrletu moslavačkih vinara, kao i raznim bučnicama, juhama, kremšnitama i ostalim delikatesama od buče. U Prezentacijskom centru na tržnici Maznica možete razgledati izložbu o bučama. Isprobajte vožnju buča kočijom pored Vatrogasnog doma, te posjetite izložbe i radionice u Muzeju Ivanić-Grada i Pučkom otvorenom učilištu. Razne predstave, natjecanja, igraonice, Buča selo i atraktivne dekoracije od buča po kojima je ova manifestacija prepoznatljiva očekuju posjetitelje na Maloj Bučijadi 1. i 2. listopada na Sportskom parku Zelenjak i u gradskom parku. 

bucijada ivanic grad

Svakako ne zaboravite posjetiti i prvi posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom kod Ivanić-Grada. Motiv kukuruznog labirinta preuzet je s posavske narodne nošnje „Hrvatica“, karakteristične za ovaj dio Posavine, čime je dobivena dodatna povezanost s lokalnim kulturno-povijesnom baštinom. Naravno, za ovu priliku labirint će osvanuti u novom ruhu, prigodno ukrašen bučama. 

bucijada ivanic grad

Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba, ne zaboravite i na Bučko Express, koji u subotu i nedjelju kreće s Glavnog kolodvora u 9.20 sati, s povratkom u 18.07 sati.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.