Popularni britanski brend za njegu lica Simple, kod nas dostupan godinu dana, upravo je kao novitete u Hrvatskoj uveo svoje hit-proizvode Kind to SkinTM hidratantno ulje za čišćenje lica, Kind to SkinTM odstranjivač šminke oko očiju te Kind to SkinTM umirujući tonik za lice. Otkrivamo kada i zašto se preporučuje njihovo korištenje

simple darivanje

Pet čitateljica koje osvajaju svaka svoj set Simple proizvoda za njegu i čišćenje lica (u kojem se nalaze tonik, odstranjivač šminke za oči i ulje za čišćenje lica), su:

NATAšA ŽUNEC VIDOVIć, PISAROVINA

MARIJA FILIPOVIć, OSIJEK

STELA DUMIC, ČAVLE

IVANA PADJEN, ZAGREB

GABRIELA HODAK, ZAGREB

Temeljito čišćenje lica prvi je korak do lijepe i njegovane kože. Pritom, jedan korak čišćenja nije uvijek dovoljan, osobito prije spavanja. Zbog toga se u posljednje vrijeme uvriježio termin dvostrukog čišćenja, a riječ je o metodi koja se svijetom proširila iz Koreje i Japana. Podrazumijeva prvi korak čišćenja proizvodom na bazi ulja, kakav može učinkovito očistiti uljne, oku vidljive nečistoće - šminku, sebum, proizvode za zaštitu od sunca i prljavštinu s ruku. Drugi je korak čišćenje proizvodom u kombinaciji s vodom, koji će dubinski očistiti pore od oku nevidljivih nečistoća i pripremiti ih za daljnju njegu. 

simple darivanje

Simple Kind to SkinTM Hydrating Cleansing Oil (hidratantno ulje za čišćenje lica) ujedno čisti i hidratizira, a da pritom ne ostavlja masni trag pa ga mogu koristiti i osobe s masnom kožom. Sadrži vitamine A i E kao i 100% prirodno ulje sjemenki grožđa, poznatom po tome da sadrži antioksidanse koji štite od slobodnih radikala. Ne sadrži sapun i druge sastojke koji potencijalno mogu narušiti prirodnu zaštitnu barijeru kože. Nanosi se suhim rukama, bez blazinica, lagano umasira i ispere. Osim kao nezaobilazan prvi korak pri dvostrukom čišćenju, nakon čega slijedi gel za čišćenje, ulje se može koristiti i samostalno.

Kada je pak riječ o uklanjanju jače večernje šminke oko očiju, posebno vodootporne maskare, ni uobičajena sredstva za čišćenje neće biti dovoljna. Simple Kind to SkinTM Eye Make-Up Remover (odstranjivač šminke oko očiju) učinkovito uklanja jaku i vodootpornu šminku, dok je istovremeno nježan prema tanjoj i osjetljivijoj koži oko očiju. Ni ovaj veganski odstranjivač šminke za sobom ne ostavlja mastan trag. Ne sadrži umjetna bojila, mirise ni druge iritanse koji mogu uznemiriti kožu, ali zato sadrži pro-vitamin B5, vitamin E i trostruko pročišćenu vodu. Može se koristiti prije drugih čistača poput gela.

simple darivanje

Najčešće zanemaren korak u čišćenju i njezi lica je tonik. Osim što uklanja sve ostatke nakon uobičajenih proizvoda za čišćenje, glavna je prednost tonika pomoć pri ujednačavanju pH vrijednosti kože čime je priprema za bolju apsorpciju hidratantne kreme i ostalih proizvoda za njegu. Poput svih Simple proizvoda Kind to SkinTM Soothing Facial Toner (umirujući tonik za lice) koristi jednostavne sastojke koji poštuju prirodnu ravnotežu kože i prema njoj su nježni pa su zato pogodni i za najosjetljiviju kožu. Glavni su mu sastojci vitamin B5, alantoin i vještičja lijeska. Alantoin je ekstrakt biljke gavez koja umiruje, omekšava i štiti kožu, pomažući u obnovi stanica. Vještičja lijeska je pak prirodni tonik koji pomaže u sužavanju pora, a u većoj koncentraciji ima i sposobnost učvršćivanja kože. Pomaže pri uravnoteženju masne kože, ali je pogodan i za ostale tipove kože jer ne uzrokuje osjećaj zatezanja. Zašto je riječ o broj jedan toniku u Velikoj Britaniji, od sada se možemo uvjeriti i u Hrvatskoj.

Svi navedeni proizvodi dolaze u ambalaži od reciklirane plastike i moguće ih je pronaći u trgovinama BIPA, dm te u bolje opremljenim supermarketima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.