Stiglo nam je ljeto i sigurno ste već isplanirali pregršt zabavnih aktivnosti za nadolazeće mjesece. No koliko god se ljeto svodi na bezbrižnu zabavu pod zrakama sunca, ono je i godišnje doba tijekom kojeg su vrućina, vlaga i sunčeve UV zrake najintenzivnije. Uz prisutnost zagađenja i mikro prašine u zraku, snažno utječu na zdravlje kose te je čine grubom i slabe njene mogućnosti zaštite. Zato je vrlo važno da svoju kosu čuvate od tih agresivnih faktora kako biste tijekom blistali s najljepšom ljetnom frizurom. Nekoliko jednostavnih savjeta za zaštitu kose tijekom ljetnih mjeseci pomoći će vam da vaša kosa ostane snažna i meka bez obzira na snagu ljetnog sunca

notino.hr njega kose ljeti

Kako bi kosa i vlasište ljeti mogli održati normalnu temperaturu, zaštitite ih od sunca. Zaštita kose od sunca ne mora biti kompliciran i naporan zadatak jer uz praktične savjete i pažljivo odabrane proizvode za zaštitu kose svatko može uživati u zdravoj kosi i božanstvenim ljetnim frizurama. Jedno od najjednostavnijih i najelegantnijih rješenja je obična pamučna marama koja može apsorbirati vlagu i znoj. Dobar odabir su i kape s malim otvorima koji pomažu vlasištu da lakše diše. Osim toga, ne zaboravite redovito pranje kose. Naime, ljetne temperature uzrokuju prekomjerno znojenje i neugodan miris vlasišta. Zbog toga je preporučljivo kosu ljeti prati barem dva puta tjedno. To će u velikoj mjeri pomoći pri uklanjanju nečistoće, znoja i neugodnih mirisa. Suprotno tome, prečesto pranje kose bi moglo dovesti do suprotnog učinka i prouzročiti suhoću. Stoga izbjegavajte i nošenje kose u uskoj punđi ili repu. Radije se odlučite za raspuštenu kosu, pletenice, "neurednu" visoku punđu ili prirodne kovrče kako biste vlasištu omogućili da diše.

S obzirom na to da vanjska vrućina već dovoljno oštećuje kosu, svakako biste trebali izbjegavati korištenje aparata za oblikovanje kose. Glačala za kosu, aparati za pravljenje kovrča i sušila za kosu će prouzročiti dodatna oštećenja. Odlučite se za sprej za zaštitu kose od sunca koji će bitno poboljšati stanje vaše kose tijekom ljeta. Također, koristite kremu za sunčanje za kosu. Da, dobro ste čuli! Danas je dostupna i njega kose koja posebno štiti kosu od oštećenja sunca.

notino.hr njega kose ljeti

Praktičan ljetni pomoćnik je i češalj sa širokim zupcima. Naime, kosa se tijekom znojenja može zapetljati. Ako po cijeloj dužini snažno provlačite češljem s gustim zupcima, riskirate lomljenje i oštećenje kose. Češalj sa širokim zupcima će mnogo lakše i učinkovitije raspetljati kosu te ćete tako izbjeći neželjena oštećenja. Kapljica Schwarzkopf Professional seruma prije češljanja će vam pomoći da još brže sredite zapetljanu situaciju.

I esencijalna ulja su vaš predani saveznik u zaštiti kose tijekom ljetnih mjeseci. Mnoge žene tijekom ljeta izbjegavaju korištenje esencijalnih ulja, a to ujedno predstavlja jednu od najčešćih pogrešaka koje čine prilikom brige o kosi. Naime, ulja kao što je, na primjer, maslinovo mogu potaknuti rast kose i poboljšati cirkulaciju u vlasištu. Za najbolje rezultate preporučljivo je nanijeti toplo ulje na vlasište i zamotati ručnik oko glave što poboljšava učinkovitost ulja na vlasištu i kosi. Korištenje esencijalnih ulja također štiti kosu od isušivanja.

Neka vas ne brinu zrake sunca! Izaberite prave proizvode i načine zaštite kose od sunca i prepustite se uživanju u ljetnim mjesecima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.