Slavni parfem MFK Baccarat Rouge 540 nastao je 2014. godine u povodu 250. godišnjice slavne tvornice kristala Baccarat. Ova suradnja s parfemskom kućom Maison Francis Kurkdjian danas je jedna od najslavnijih u svijetu niche mirisa 

Kurkdjian Baccarat Rouge 540

U impresivnoj metamorfozi, prozirni kristal postupno se stapa s prahom od 24-karatnog zlata na 540 stupnjeva Celzija (1004°F) i postaje svijetlocrven: to je rouge à l’or (crvena od zlata). Tako je rođen Baccarat Rouge 540. Prvi put predstavljen u ograničenoj seriji od 250 numeriranih kristalnih boca, tajanstveni miris Baccarat Rouge 540 brzo je postao opsesija ljubitelja posebnih mirisa. Jedva godinu dana kasnije, miris je otkriven u kultnoj bočici Maison Francis Kurkdjian i od tada je ostao glavni dio MFK mirisne garderobe, uz svježe i cvjetne parfeme kao što su Aqua Universalis i À la rose te intenzivnije, raskošne mirise poput OUD Satin mood i Gentle Fluidity duo.

Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Baccarat Rouge 540 evocira gustoću i prozirnost kristala oko njegova tri inherentna daha: mineralni dah, dah vatre i dah znanja, kao da ljudske ruke razgovaraju s magijom prirode. Poput prave alkemije osjetila, njegov grafički, visoko kondenzirani mirisni potpis donosi cvjetne, amberne i drvene note inspirirane procesom fuzije kristala. Prozračni jasmin i intenzivno blistav šafran nose mineralne note ambre i drvenaste, lagano začinjene tonove crvenog cedra. Sada dostupan kao parfemska voda, extrait de parfum i bogat izbor mirisnih rituala, Maison Francis Kurkdjian poziva da se osvrnemo na inspiraciju iza kreacije koja je slavljena i voljena diljem svijeta. 

Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Kolekcija se sastoji od:

Eau de parfum – natural spray 200 ml
Eau de parfum – natural spray 70 ml
Putni set 5 x 11ml 
Set 3 x 11ml 
Mirisno ulje za tijelo 70ml 
Mirisna vodica za kosu 70 ml
Mirisna svijeća 280 g

Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Rođen iz parfumerskog majstorstva i provjerene mudrosti, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum je, za Francisa Kurkdjiana, kulminacija. Snaga i blistavost triju elemenata koji čine parfemsku vodu pojačani su bez da napuste izvornu inspiraciju. Stručne ruke koje biraju Jasmin Grandiflorum iz Egipta transformiraju ga u apsolutni element stručnosti. Dah vatre pojačan je praškastim, gurmanskim aspektima gorkog badema iz Maroka, ekstrahiranog kao eterično ulje drevnim postupkom. Konačno, mineral izgrađen oko nota ambre omekšava u dodiru s drvenim, mošusnim akordom.

Kurkdjian Baccarat Rouge 540

S povećanim intenzitetom koji budi osjetila, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum također je sinonim za dragocjenost. Bočicu krasi blistava crvena boja sa zlatnim detaljima koji podsjećaju na proces fuzije kristala.

Kolekcija se sastoji od:
Extrait de parfum – natural spray 200 ml
Extrait de parfum – natural spray 70 ml

Kolekcije možete pronaći u parfumeriji Martimex na Trgu bana Jelačića 11.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.