Inovativni Liftactiv Retinol Specialist Serum obogaćen je kompleksom protiv starenja kože i ciljano uklanja sve vrste bora, pa i one najdublje, pospješuje obnovu stanica, vraća koži gustoću i smanjuje pojavu sitnih linija i bora. Koža je zaglađenija, blistava i obnovljena. Retinol Guard tehnologija omogućava sigurnu i duboku isporuku najsnažnijeg oblika čistog retinola u kožu

Vichyja Liftactiv Retinol Specialist Serum

Korana Gvozdić, ambasadorica branda

U novootvorenom hotelu Zonar u Zagrebu, Vichy je održao event na kojem je u društvu dermatologinja, skinfluencerica i influencerica koje prate ili diktiraju "skintrendove" predstavio najnoviji proizvod u svojoj Liftactiv liniji koji je namijenjen zaglađivanju dubokih i vidljivih bora te koji utječe na sve ostale znakove starenja kože, Liftactiv Retinol Specialist Serum. Elegantno druženje za kraj ljeta, na kojem su uzvanice zablistale u bijelim outfitima, moderirala je Korana Gvozdić, ujedno ambasadorica branda.

Vichyja Liftactiv Retinol Specialist Serum

Vichy je lansirao Liftactiv Retinol Specialist Serum kako bi upotpunio protokol za borbu protiv bora i znakova starenja kože, ali i optimizirao efikasnost retinola u kućnoj skincare rutini. Snažan spoj posebno odabranih aktivnih sastojaka u svom sastavu ima 0,2% čistog retinola obogaćenog probiotičkim frakcijama i biopeptitidama koji jačaju njegov anti-age učinak. U kombinaciji, probiotičke frakcije ublažavaju nuspojave retinola poput crvenila i iritacije koje se mogu javiti ako se retinol u rutinu ne uvodi postepeno ili se ne zaokruži sa SPF-om.

Vichyja Liftactiv Retinol Specialist Serum

Vichyjev tim: Nika Tomić, Sanja Bednjanec, Svjetlana Arh, Ilka Čerkez, Sara Razum i Petra Mlakar Zorko

Ujedinjujući ga s probiotičkim frakcijama, Vichy je maksimizirao učinkovitost retinola čineći Liftactiv Retinol Specialist Serum prikladnim za korištenje i na najosjetljivijim tipovima kože. Učinkovitost Liftactiv Retinol Specialist Seruma ispitana je na jednoj od najdugotrajnijih kliničkih studija u trajanju od pet mjeseci, a rezultati su pokazali značajan napredak u ublažavanju svih znakova starenja kože: od smanjenja vidljivosti svih tipova bora, pa i onih najdubljih, do povećanja čvrstoće, punoće i glatkoće kože te ujednačavanja tena.

Vichyja Liftactiv Retinol Specialist Serum

Osim učinkovitosti na ublažavanje znakova starenja kože, Liftactiv Retinol Specialist Serum izuzetno je jednostavan za korištenje, nema dodanih mirisa, silikona, a formula mu je 93% biorazgradiva. Njegova mliječna tekstura brzo se upija u kožu ne stvarajući masni osjećaj na koži.

Vichyja Liftactiv Retinol Specialist Serum

Dr. Sanja Poduje, dr. Željana Bolanča, dr. Nevia Delalle, dr. Jelena Meštrović Štefekov i dr. Jelena Jakić Petrović

"Retinol je keratolitik koji uklanja mrtve stanice s kože, ujednačava i poboljšava teksturu kože, uklanja sitne bore i hiperpigmentacije, sprječava i smanjuje akne te čisti pore. S njegovim je uvođenjem uvijek potrebno započeti postepeno, a prilagodba kože na retinol ovisi o tipu kože, odnosno očuvanosti kožne barijere i koncentraciji retinola. U početku ga je primjenjivati 1-2x tjedno. Svaka dva tjedna se može povećati učestalost dok se ne postigne svakodnevna primjena. Retinol se uvijek koristi isključivo navečer, a može se primjenjivati svakodnevno, što znači i ljeti, pogotovo ako ga već dulje primjenjujete i ako je koža prošla proces prilagodbe. Uz njega je obavezna fotozaštita tijekom cijele godine. Retinol i SPF su ionako dva najbolja anti-aging sastojka", više o samom retinolu objasnila je dermatologinja Dr. sc. Željana Bolanča.

Vichyja Liftactiv Retinol Specialist Serum

Uz kremu, preporučuje se koristiti Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid protiv fotostarenja sa zaštitnim faktorom 50+, s klinički dokazanom korektivnom učinkovitošću na znakove fotostarenja, uključujući tamne mrlje i nedostatak popunjenosti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.