Dobro poznati parfumer s još poznatijim mirisom i dalje osvaja stare i nove ljubitelje parfema. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, osim svog kultnog mirisa, ima i senzacionalnu priču o nastajanju. Od izrade bočice, gdje se prozirni kristal stapa s 24-karatnim zlatnim prahom, do samog mirisa s drveno-jantarno-cvjetnim notama koje su inspirirane procesom spajanja kristala...

maison francis kurkdjian baccarat rouge 540

Baccarat Rouge 540. Zagonetno ime koje zvuči kao dokaz. Godine 2014., u povodu 250. obljetnice Baccarata, suradnja s Maison Francis Kurkdjian ugledala je svjetlo dana. Tijekom njihova susreta tajne iza kultnoga grimizno crvenog kristala inspirirale su stvaranje ovog jedinstvenog mirisa. U zadivljujućoj metamorfozi, prozirni kristal postupno se stapa s 24-karatnim zlatnim prahom na 540 stupnjeva Celzijusa (1004°F) i postaje jarko crven: to je rouge à l’or (crveno od zlata). Tako je rođen Baccarat Rouge 540.

maison francis kurkdjian baccarat rouge 540

Prvo izdana u ograničenoj seriji od 250 numeriranih kristalnih boca, tajanstvena i zarazna sila Baccarat Rouge 540 brzo je postala opsesija. Jedva godinu dana kasnije, miris je tada predstavljen u kultnoj bočici Maison Francis Kurkdjian i od tada je ostao glavni dio Maisonove mirisne garderobe, uz svježe i cvjetne parfeme kao što su Aqua Universalis i À la rose, te intenzivnije, sočne mirise kao što su OUD satin mood i dvojac Gentle Fluidity.

maison francis kurkdjian baccarat rouge 540

Sada dostupan kao eau de parfum, extrait de parfum i bogat izbor mirisnih rituala, Maison Francis Kurkdjian poziva da se osvrnete na inspiraciju koja stoji iza kreacije slavljene diljem svijeta koja ostaje neponovljiva.

maison francis kurkdjian baccarat rouge 540

Baccarat Rouge 540 evocira gustoću i prozirnost kristala oko tri svojstvena daha: mineralnog daha, daha vatre i daha znanja, kao da ljudske ruke razgovaraju s čarolijom prirode. Poput prave alkemije osjetila, njegov grafički, visoko zgusnuti olfaktorni potpis donosi cvjetne, jantarne i drvenaste note inspirirane procesom spajanja kristala. Prozračne strane jasmina i intenzivno blistavi šafran nose mineralne note AmbroxanTM - evocirajući ambergris - i drvenaste, lagano začinjene tonove crvenog cedra.

Baccarat Rouge 540 dostupan je u Martimex parfumeriji na Trgu bana Josipa Jelačića 11, Zagreb.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.