La Roche-Posay predstavlja novi Anthelios XL SPF 50+ ultra-light fluid za osjetljivu i netolerantnu kožu.Nova, iznimno lagana i nemasna tekstura s nevidljivim završnim slojem je vodootporna i primjerena za osjetljivu kožu. Namijenjen je normalnoj do mješovitoj koži. Ima neprimjetan i nemastan zaštitni sloj koji ne ostavlja bijele tragove i jednostavno se nanosi, a tekstura je pogodna kao podloga za make-up

la roche posay anthelios xl spf 50

La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+ ultra-light fluid pruža vrlo visoku i optimalnu UV zaštitu s pojačanom zaštitom od dugih UVA zraka. Zahvaljujući patentiranom sustavu filtriranja Mexoplex, u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay za umirujuće i antioksidativno djelovanje, novi Anthelios XL SPF 50+ ultra-light omogućuje optimalnu zaštitu za sve tipove osjetljive kože, a ima i nemasnu i ultra laganu teksturu koja se brzo upija i ne ostavlja bijele tragove.

Imate osjetljivu kožu koja je netolerantna na sunce? Osjetljivost je širok pojam koji se može manifestirati kao crvenilo, osjećaj žarenja, podložnost opekotinama od sunca, kao pjege ili svrbež, popraćeno izraženim osjećajem nelagode. Godinama, Anthelios XL štiti osjetljivu kožu te kožu koja pati od netolerancije na sunce pružajući joj izrazito visoku UVA i UVB zaštitu (UVA nivo zaštite stroži nego europske preporuke), s izrazito minimalno sastojaka (bez mirisa, bez parabena, nekomedogeno, testirano pod dermatološkim nadzorom), specijalno formuliranih tekstura, pogodnih za sve tipove kože i izlaganja. Europska komisija zahtijeva da proizvodi za zaštitu od sunca pruže djelotvornu zaštitu od različitih promjena UV zračenja te je stoga izuzetno  važno obratiti posebnu pozornost na SPF i PPD faktor kod biranja primjerene zaštite od sunca.

SPF faktora označava vrijednost indikatora zaštite od UVB zraka koje potiču tamnjenje kože, ali su i primaran faktor koji uzrokuje opekline na koži. PPD faktor označava vrijednost indikatora zaštite od UVA zraka koje su još podmuklije od UVB zraka jer ih ne osjećamo, a prodiru još dublje u kožu. Ubrzavaju starenje kože i mogu uzrokovati netoleranciju na sunce poznatu kao alergija na sunce te izazvati poremećaje pigmentacije (melazma, smeđe pjege).

Cijena: oko 129 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.