Brojne su dobrobiti sunca, no koristite ih umjereno jer UV zrake (pogotovo duge UVA zrake) mogu narušiti zdravlje kože: one ubrzavaju njeno starenje, mogu izazvati reakcije na koži te, dugoročno gledajući, mogu uzrokovati rak kože

la roche posay

Ove godine La Roche-Posay predstavlja visoku zaštitu od sunca u neprimjetnoj hranjivoj teksturi za optimalnu zaštitu: novo Anthelios suho hranjivo ulje SPF 30 pruža visoku, sveobuhvatnu i fotostabilnu UV zaštitu s pojačanom zaštitom od UVA zraka. Hranjiva i nevidljiva tekstura blagog mirisa pruža koži glatki izgled poput satena te je vodootporna. Anthelios XL suho hranjivo ulje dostupno je i u vrlo visokoj zaštiti SPF 50+ te su oba proizvoda prilagođena svim tipovima osjetljive kože.

Anthelios predstavlja jedinstvenu teksturu za zaštitu osjetljive kože tijela: hranjivo ulje omogućuje nevidljiv i nemastan završni sloj te njegova suha tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijeloga dana. Koža je glatka poput satena i nahranjena dok je završni sloj neprimjetan.

Preporuke dermatologa su da se držimo visokih i vrlo visokih razina zaštite (od SPF 30 pa naviše), no razlike u boji puti, mjestu na kojem živimo, dobi dana u kojem se izlažemo suncu mogu utjecati i na rizike od opeklina. Veća bi se pažnja trebala posvetiti svijetloj koži na kojoj se lakše javljaju opekline.

Doba dana mora se također uzeti u obzir: poseban je oprez potreban između 11 i 16 sati te je neophodno ponoviti nanošenje zaštitnih proizvoda svaka dva sata u dovoljnim količinama. Ljudi s tamnijom bojom kože koji se izlažu suncu rano ujutro ili u kasnijim poslijepodnevnim satima mogu koristiti i nešto niže faktore zaštite, ali svakako se ne preporučuje ići ispod SPF 20. Dječju kožu, koja je iznimno osjetljiva, bez iznimke treba štititi visokim faktorima, od SPF 30 nadalje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.