Hladni i vjetroviti dani u kombinaciji s grijanjem u domovima i uredima, intenzivno isušuju našu kožu. Neugodno zatezanje kože, perutanje kože, gubitak sjaja, crvenilo te veća vidljivost bora itekako predstavljaju problem nemalom broju žena, a kod žena koje inače imaju jako suhu i osjetljivu kožu, mogu se čak pojaviti čak i lišajevi. No, postoje načini kako možemo ublažiti isušivanje kože i donijeti koži toliko željenu ugodu

nuxe reve de miel

1. OVLAŽITE ZRAK U PROSTORIJAMA: Suhi zrak u zagrijanim prostorima glavni je razlog isušivanja kože zimi. Grijanje uklanja vlagu iz zraka, no ovlaživač prostora ili posudica s vodom na radijatoru može vratitit vlagu u prostor, pogotovo u spavaćoj sobi jer je za proces noćne obnove vlaga iznimno važna.

2. ZAŠTITE KOŽU PRIJE IZLASKA NA HLADNOĆU: Niske temperature i vjetar smanjuju prisutnost sebuma koji štiti kožu. Bez sebuma koža postaje suha i sklona perutanju te djeluje starije. Stoga prije izlaska na hladnoću, nanesite bogatu kremu na lice koja će stvoriti zaštitni sloj na koži i spriječiti gubitak vlage.

3. POTAKNITE PROIZVODNJU LIPIDA IZNUTRA: Povećajte unos vitamina i minerala u organizam, kako biste ju i iznutra dodatno zaštitili od isušivanja. Najveći prijatelji kože među vitaminima su antioksidativni vitamin E koji štiti kožu od vanjskih utjecaja, vitamin A koji sprječava gubitak kolagena te provitamin B5 koji dubinski obnavlja i iscjeljuje kožu. Cink pomaže u zacjeljivanju rana, dok omega-3 masne kiseline obnavljaju lipide u koži.

4. BIRAJTE NJEŽNA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE LICA: Zimi koristite sredstva za čišćenje koja ne isušuju kožu poput mlijeka za čišćenje ili gelova za umivanje bez sapuna, s biljnom čistećom bazom. Ako umivate lice, izbjegavajte vruću vodu koja dodatno isušuje kožu.

5. IZABERITE HRANJIVIJU KREMU: Čim primjetite da vas koža zateže i da je suha na dodir, nabavite bogatiju kremu za lice od one koju inače koristite. Dragocjeni biljni sastojci bogati lipidima poput shea i mango maslaca, arganovog ulja, ulja suncokreta, makadamije, slatkog badema ili avokada obnavljaju hidrolipidni sloj i pomažu u jačanju kožne barijere.

Femina.hr preporuka: NUXE Rêve de Miel®, iznimno ugodna dnevna krema za lice bogata lipidima dragocjenih biljnih ulja (suncokret, makadamija, slatki badem) intenzivno hrani kožu, dok ju ekstrakt ječma, arganovo ulje i shea maslac umiruju. Slasni med bagrema hidratizira i obnavlja. Obogaćena vitaminom E, kao snažnim antioksidansom, štiti kožu lica od nepovoljnih vanjskih utjecaja. Cijena 50 ml: 247,48 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.