Ako imate slične probleme s kožom kao ja – masni sjaj, šire pore – onda je kombinacija mente i zelene gline u maski odlična. Ona je preporučljiva i za puno teža stanja kože – ozbiljne akne i upalne procese. Naime, zelena glina efikasno izvlači toksine iz kože, uklanjanju površinski sloj mrtvih stanica, a koži donosi minerale jer zelena glina funkcionira kao ionski izmjenjivač. Menta (paprena metvica) je vrlo vrijedna biljka za detoksikaciju

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

Kao što već dobro znate svi koji pratite moje recenzije, imam masnu kožu lica, koja luči puno sebuma. Nemam problema s nepravilnostima – prištićima i miteserima – ali imam nešto šire pore te masni sjaj koji svakako nije nešto što mi odgovara. Da ne njegujem redovito svoju kožu preparatima prilagođenima za ovakav tip kože, pitanje je u kakvom bi stanju bila... Osim redovite rutine njege lica (svakodnevno pranje gelom, čišćenje adstringetnim losionom ili micelarnom, redovita hidratacija te piling 2-3- puta tjedno), često pribjegavam maskama za lice. Barem jednom tjedno koristim maske za dubinsko čišćenje lica. Isprobala sam ih jako puno do sada, a u posljednje vrijeme koristim jednu masku koja me oduševila i stalno joj se vraćam.

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

Riječ je o maski za dubinsko čišćenje lica Cattier Paris – maska od zelene gline i mente za masnu kožu. Namijenjena je masnoj koži, dolazi u tubi od 100 ml sa zaštitnom folijom na čepu. Izvanredno učinkovito čisti pore, sužava ih, balansira sebum, lagano hladi kožu, ublažava upalne procese i prištiće (ako ih imate).

Koristim je jednom tjedno – svakog vikenda – nakon redovite rutine jutarnjeg čišćenja lica nanesem debeli sloj maske. Preporučljivo je držati pripravak na licu 10-20 minuta, dok se potpuno ne osuši i ne zakori na koži (vidjet ćete po boji i teksturi – tekstura posvijetli do pastel zelene i kompletno se raspuca). Tada je uklonite toplom vodom – vrlo se lako uklanja, ne ostaje u porama, niti u rubovima kose. Ima prekrasnu gustu, ugodnu, bogatu, kremastu teksturu kada se nanosni. Miris joj je vrlo ugodan – po glini i menti. Čak i ako vam se omakne da vam se dio preparata približi očima, neće se ništa loše dogoditi.

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

Kada masku skinete, pore će vam biti nevjerojatno čiste (doslovno kao nakon mehaničkog čišćenja kod kozmetičarke), a lice meko, stisnutih pora, bez masnog sjaja. Ono što je odlično kod ove maske jest da ne isušuje pretjerano, ali ipak nakon nje dobro nahranite kožu – stavite svoju redovitu njegu oko očiju, izdašnije nanesite serum te hidratantnu kremu.

Ako imate slične probleme s kožom kao ja – masni sjaj, šire pore – onda je kombinacija mente i zelene gline u maski odlična. Ona je preporučljiva i za puno teža stanja kože – ozbiljne akne i upalne procese. Naime, zelena glina efikasno izvlači toksine iz kože, uklanjanju površinski sloj mrtvih stanica, a koži donosi minerale jer zelena glina funkcionira kao ionski izmjenjivač. Menta (paprena metvica) je vrlo vrijedna biljka za detoksikaciju. Čajevi od mente odlični su u borbi protiv toksina u organizmu, a eterično ulje mente aplicirano izvana na kožu čisti pore, tonira, hidartizira, čak se bori protiv upalnih procesa na koži... Zbog mente ipak pazite da maska ne dođe u dodir s očima jer bi vas moglo peći.

cattier paris maska od zelene gline i mente za masnu kožu

Masku sam kupila u Kemigu, ulica Antuna Bauera 5, Zagreb
Cijena: 151 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.