Da vaša koža što lakše prebrodi zimu, umor i stres, Nuxe stručnjaci donose nove proizvode - Creme Prodigieuse linija za hidrataciju kože i borbu protiv oksidativnog stresa kao najvećeg uzročnika starenja kože, novi je Nuxeov adut

nuxe

Creme Prodigieuse za normalnu i mješovitu kožu i Creme Prodigieuse Enriche za suhu kožu svojim sastojcima snažno energiziraju kožu. Uz to, nova formula legendarne Contour des Yeux hidratantne kreme protiv podočnjaka otpisuje znakove stresa i umora s područja oko očiju. Za lakše noći i slatke snove tu je Creme Prodigieuse Nuit, obnavljajuća njega koja sadrži proteine boba. I sve to obavijeno neodoljivim mirisom Huile Prodigieuse suhog ulja, za užitak korištenja koji očarava.

U znaku cvijeća

Nova linija u znaku je dragocjenog plavog cvijeta Limonuim narbonense - "vječni cvijet". Nuxe je prvi put svoju liniju testirao na volonterima te je dokazana antioksidativna učinkovitost: antioksidativna aktivnost glavnog sastojka snažnija je od aktivnosti vitamina E i snažno antioksidativno djelovanje je trenutno i dugotrajno. Nakon 8 sati izloženosti oksidativnom stresu koža ostaje jednako zaštićena od napada.

Uz to, naša koža svakodnevno je izložena utjecajima vanjskih faktora i unutarnjih faktora. Ovi neprijatelji kože stvaraju slobodne radikale te tako uzrokuju oksidativni stres - glavni faktor odgovoran za preuranjeno starenje kože. U borbi protiv oksidativnog stresa Nuxe je odabrao tri snažna i komplementarna antioksidanta - dragocjeni vječni cvijet, plavi zvjezdan i ekstrakt kakaa. Zajedničkim djelovanjem osiguravaju najsnažniju zaštitu od oksidativnog stresa.

nuxe

VJEČNI CVIJET - zaštita od vanjskih napada (UV zrake, onečišćenje...)

"Vječni cvijet" je simboličan cvijet ove nove linije. Halofitna je biljka koja raste blizu mora, osobito u mediteranskom pojasu i području južne Francuske. Kako bi se zaštitio od nepovoljnog okoliša u kojem živi (sunce, vjetar, sol) razvio je posebne mehanizme otpornosti na stresne uvjete.

PLAVI ZVJEZDAN i EKSTRAKT KAKAA - zaštita od unutarnjih napada (umor, stres...)

Plavi zvjezdan biljka je podrijetlom iz Polinezije i s Kariba. Njegovo latinsko ime roda je Ageratum što znači "koji ne stari" jer su njegovi cvjetovi iznimno otporni i rijetko mogu uvenuti. Bogat polifenolima i flavonoidima, plavi zvjezdan pomaže kod smanjenja pojave upalnih procesa uzrokovanih slobodnim radikalima. Zaštićena od unutarnjih čimbenika koji uzrokuju oksidativni stres, koža postaje manje reaktivna i zadržava svoj puni sjaj. Ekstrakt kakaa odgađa starenje epidermalnih stanica na način da reducira broj ostarjelih stanica za 50% i pomaže nadoknaditi manjak stanica povećavajući nastanak novih stanica koje zamjenjuju oštećene.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.