Ovo je doista jedan prekrasan, poseban, elegantan, istinski francuski parfem... Zadržao je sve najbolje od originala, s dodanom jačinom jer ipak se radi o "intense" verziji. Idealan je za posebne prilike, iznimno je trajan i ne trebate ga puno špricati po sebi da biste očaravajuće mirisali

guerlain la petite robe noire edp intense

Obožavam istinski french touch koji slavna kuća ljepote Guerlain njeguje u svim svojim proizvodima. Od ambalaže, preko kvalitete do finalnog učinka, Guerlain proizvodi doista su utjelovljenje istinskog francuskoga chica. Ponajviše volim njihove ruževe za usne, lakove za nokte, pudere i naravno – parfeme. Kad sam bila klinka, listala mamin Vogue, hipnotizirano sam zurila u reklamu s najljepšom bočicom na svijetu – onom Gurlainove mirisne ikone Shalimar. Vjerujem da ga većina vas pamti, a možda i koristi...

Trenutno sam, posebno za večernje prilike, totalno "navučena" na Guerlainov mirisni novitet La Petite Robe Noire Ma Robe Sous le Vent – u slobodnom prijevodu – Moja mala crna haljina koja vijori na vjetru. Ovo je eau de parfum intense, intenzivna parfemska verzija slavnog Guerlainovog mirisa La Petite Robe Noire EdP iz 2012. Sve vi koje volite original, nećete se razočarati, jer su temeljne karakteristike mirisa ostale prilično slične, s time da je nova verzija jača, nešto slađa, dublja i toplija.

guerlain la petite robe noire edp intense

Bočica se više ne prelijeva u ružičastim, već u plavičastim tonovima, a prepoznatljiva mala crna haljina na staklu malo se zadigla, baš poput "halter neck" haljinice Marilyn Monroe u filmu "Sedam godina vjernosti"... :)

Ja nosim ovaj miris već danima, tj. više večerima, jer tijekom ovih hladnih jesenskih večeri za neke posebne događaje i evente, uživam u njegovoj toplini, eleganciji i profinjenim gurmanskim notama te načinu na koji se sljubljuje s make-upom, odjećom i svježe opranom kosom. Njegova je slatkoća vrlo izražena (vanilija i šećerna vuna će vas prvo "udariti" u nos), ali ona vas nipošto neće zagušiti jer Guerlainov glavni parfumer – Thierry Wasser, koji potpisuje parfem – savršeno zna kako slatkoću kombinirati sa svježinom i pikantnim momentima.

guerlain la petite robe noire edp intense

guerlain la petite robe noire edp intense

Gornje note mirisa su svježe i prštave, s dodirom slatkoće – bergamot, malina, borovnice, crni ribiz i šećerna vuna. Srednje note su cvjetne – narančin cvijet, bugarska ruža i jasmin. Donje note su dominantne i izražajne – pačuli, vanilija, sandalovina i bijeli mošus. Osobno obožavam pačuli, a u ovom se mirisu doista dobro osjeti, tako da je to još jedan od razloga zbog čega ga tako volim. Na mojoj koži miris najprije otpušta slatke note šećerne vune i vanilije, zatim dolazi cvijeće i voće, da bi na kraju ostali lebdjeti pačuli, sandalovina, mošus... Obožavam posebno miris kose u kombinaciji s ovim parfemom, a od suprotnog sam spola dobila komplimente da nosim jako zavodljiv miris. :)

guerlain la petite robe noire edp intense

Ovo je doista jedan prekrasan, poseban, elegantan, istinski francuski parfem... Zadržao je sve najbolje od originala, s dodanom jačinom jer ipak se radi o "intense" verziji. Idealan je za posebne prilike, iznimno je trajan i ne trebate ga puno špricati po sebi da biste očaravajuće mirisali. Njegova ambalaža predstavlja beauty detalj za sebe i, kao većina Guerlain proizvoda, pruža pravi užitak malog ženskog rituala uljepšavanja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.