Zasladite se bez grižnje savjesti! Isprobajte jednostavan recept za brzu poslasticu s cous cousom te preljevom od svježih jagoda!
Sastojci:
Smjesa od cous cousa:
- 720 ml nezaslađenog soka od jabuka
- naribana korica 1/2 limuna
- 1 žličica arome vanilije
- malo soli
- 260 g cous cousa
Preljev od jagoda:
- 500 g svježih jagoda
- malo limunovog soka
- 2 žlice kokosovog šeera
- 1 žličica agara
Priprema: Soku od jabuke dodajte limunovu koricu, sol i aromu vanilije pa ga zagrijte do vrenja. Dodajte cous cous. Uz stalno miješanje, kuhajte cous cosu dvije minute na laganoj vatri. Smjesu ravnomjerno rasporedite u manji kalup za pečenje te ohladite najprije na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku. Za pripremu preljeva jagode izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom. Pireu od jagoda dodajte limunov sok i šećer pa ga zagrijte do vrenja i zgusnite agar agarom. Ohlađeni kolač poslužite s toplim ili hladnim preljevom! U slast!
Slatki savjet: Umjesto jagoda, za preljev možete koristiti i drugo voće, ovisno o sezoni. U obzir dolaze maline, kupine, višnje, breskve, jabuke... i sve što volite! :)
Jannette Razum
Slatki svijet torti i kolača
WEB: www.slatkisvijet.com
Facebook Slatki svijet
beba
@07.04.2017. 11:55 0Cous cous....mmmmmmmm..... fino finooooo!!!!
Minimojka
@07.04.2017. 14:30 1odlicne ideje... moze to i s prosom i pirom
uci123
@08.04.2017. 21:37 0ne zvuči mi fino...
golub
@09.04.2017. 15:00 0Volim sve di su jagode. Super recept, svaka pohvala.
mija
@09.04.2017. 21:40 0Trebalo bi isprobati!
Nikolina
@22.04.2017. 21:58 0Zanimljivo, vjerojatno i ukusno, al prva asocijacija mi je bila "prezdravo" (za desert :-)
adrix
@09.12.2019. 21:39 0mljac!