Stručnjaci iz Dermatoloških laboratorija Avène su u želji da osiguraju optimalnu zaštitu i udovolje potrebama suhe i osjetljive kože, razvili čak četiri linije proizvoda za njegu specifičnih stanja suhe kože cijele obitelji: TriXéra NUTRITION, XeraCalm A.D, Cold Cream i Akérat

avene njega koze zimi

TriXera NUTRITION: svakodnevno njeguje suhu kožu cijele obitelji - Suhoća kože ne poznaje godine, pa tako pogađa djecu, roditelje, bake i djedove. Također potrebe zdrave suhe kože iste su neovisno o godinama te adekvatna njega treba biti učinkovita, sigurna i praktična za uporabu te naravno pružiti osjećaj ugode nakon nanošenja na kožu. Za svakodnevnu higijenu i njegu zdrave suhe kože cijele obitelji preporučamo vam proizvode iz linije Trixera NUTRITION. Pomno birani TriXera NUTRITION djelatni sastojci odlikuju se visokom podnošljivošću te jamče zaštitu čak i najosjetljivijoj koži, dok učinkovitost jamči lipidni trio na biljnoj bazi (ceramidi, fitosteroli i esencijalne masne kiseline) u kombinaciji sa patentiranim aktivnim sastojkom Sélectiose koji svojim djelovanjem ograničavaju isparavanje vode, nadoknađuju manjak lipida u koži i smanjuju suhoću kože hidratantnim djelovanjem dokazanog 48-satnog trajanja. Također visok udjel Avene termalne izvorske vode djeluje umirujuće i antiiritacijski na koži čineći ju mekšom i podatnom. Zahvaljujući jedinstvenoj Nutri-fluid teksturi proizvodi iz TriXera NUTRITION linije lako se nanose, ne ostavljaju masne i ljepljive tragove što omogućava oblačenje odmah nakon nanošenja. Liniju čine Nutri-fluid Sredstvo za čišćenje te Nutri-fluid mlijeko odnosno balzam za svakodnevnu njegu suhe kože cijele obitelji.

Cijene:

Trixera NUTRITION Nutri-fluid Sredstvo za čišćenje (400 ml): 158 kn
Trixera NUTRITION Nutri-fluid Balzam (400 ml): 168 kn
Trixera NUTRITION Nutri-fluid Mlijeko (400 ml): 168 kn

XeraCalm A.D. linija: trenutna ugoda za atopičnu i suhu kožu koja svrbi - Atopijski dermatitis najčešća je dječja kožna bolest te od nje boluje oko 15 do 20 posto djece predškolske i školske dobi. Premda se najčešće pojavljuje u razdoblju od drugog do šestog mjeseca života, može se javiti u bilo kojoj životnoj dobi, pa tako i odrasloj. Koža sklona atopiji je suha, svrbi i na njoj su vidljivi ekcemi. Svrbež je za mnoge osobe najneugodniji simptom suhe i atopične kože te uvelike utječe na kvalitetu života kako oboljelih osoba, tako i članova njihove obitelji. Rješenje je XeraCalm A.D. linija emolijentnih proizvoda za njegu suhe i atopične kože razvijena nakon 12 godina biotehnoloških istraživanja. XeraCalm A.D proizvodi djeluju izravno na osjećaj svrbeža te ga značajno smanjuju već nakon samo tjedan dana njihove redovite i pravilne uporabe. Liniju čine Relipidirajuće ulje koje nježno čisti kožu čak i u akutnoj fazi bolesti te Relipidirajuća krema (bogata tekstura) odnosno balzam (vrlo bogata tekstura) koji obnavljaju barijeru kože te trenutno ublažavaju osjećaj svrbeža atopične i vrlo suhe kože. Učinkovitost XeraCalm A.D. linije zasnovana je na tri djelatna sastojka: I-MODULIA® je višestruko djelotvoran sastojak koji smiruje crvenilo i/ili iritaciju zbog hiperreaktivnosti kože te u značajnoj mjeri smanjuje svrbež kože. CER-OMEGA je djelatni sastojak koji obnavlja zaštitni sloj kože i čini ga otpornijim, a Avène termalna izvorska voda umiruje i smanjuje nelagodu te omekšava kožu.

Cijene:

XeraCalm A.D balzam za relipidaciju (vrlo bogata tesktura): 168,56 kn (200 ml):
XeraCalm A.D krema za relipidaciju (bogata tekstura): 158,06 kn (200 ml)
XeraCalm A.D relipidirajuće ulje za čišćenje : 148,56 kn (400 ml)

Cold Cream linija: umiruje kožu i vraća joj mekoću - Kao što samo ime kaže, Cold Cream je prava zimska linija koja obnavlja hidrolipidni zaštitni sloj suhe kože, umiruje ju, hidratizira i vraća joj mekoću. Cold Cream linija sastoji se od proizvoda za higijenu – Cold Cream iznimno bogati sindet i gel za čišćenje – te od proizvoda za njegu – Cold Cream losion za tijelo, krema, koncentrirana krema za ruke te hranjivi balzam za usne. Budući da su zimi ruke i usne jako izložene nepovoljnim vremenskim uvjetima, upravo bi Cold Cream koncentrirana krema i Cold Cream hranjivi balzam za usne trebali pronaći svoje mjesto u svakoj torbici. Sadrže dodatno aktivni sastojak sukralfat koji potiče obnovu oštećene kože te pruža i fizičku zaštitu od vanjskih štetnih utjecaja.

Cijene:

Cold Cream Koncentrirana krema za ruke (50ml tuba): 50,69 kn
Cold Cream Hranjivi balzam za usne (4g stik): 49,09 kn

Akérat linija: vraća mekoću suhoj i gruboj koži sklonoj ljuskanju - Hiperkeratoza je zadebljanje površinskog sloja kože, epidermisa tj. njegova rožnatog sloja. U tom sloju kože, stanice sadrže visok udio keratina, proteina koji ih čini suhima i vrlo tvrdima. U nekim slučajevima, nastaje abnormalna nakupina keratina koja stvara područja izrazito suhe, tvrde kože. Akérat linija proizvoda preporuča se kod navedenih stanja kože. Akérat 10 krema za tijelo sadrži 10% uree te je namijenjena njezi hrapave i ljuskave kože tijela. Akérat 30 krema sadrži čak 30 % uree, pa je pogodna za njegu lokaliziranih područja sklonih gomilanju mrtvih stanica kože kao što su stopala, laktovi, koljena, ruke i tjeme. Osim uree proizvodi sadrže mliječnu i salicilnu kiselinu, a navedeni trio djelatnih sastojaka čini kožu baršunasto glatkom i mekom. Tu je naravno i neizostavna Avène termalna izvorska voda koja njeguje i umiruje kožu te djeluje antiiratacijski.

CIjene:

Akérat 10 krema za tijelo (tuba 200 ml): 167,55 kn
Akérat 30 krema za lokalizirana područja (100 ml tuba s aplikatorom): 121,58 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.