Kako uhvatiti svjetlost u mirisu – pitate se... Ne znam točno, ali moram priznati da je Avon s Luminatom to nekako uspio. Jer kad nanesete parfem na kožu, zatvorite oči, zaboravite na sve oko sebe i koncentrirate se samo na udisanje mirisa, osjetit ćete svježinu, lakoću, optimizam i svjetlost. Teško je taj efekt dočarati riječima, ali vam moram priznati da je doista prekrasan

avon luminata

U posljednje vrijeme dosta sam vam pisala o niche mirisima i skupim komercijalnim mirisima. Vjerujem da su vam svi ti složeni parfemi jako zanimljivi i da vas intrigiraju sve te neobične olfaktorne priče; vjerujem i u to da ih možda rado nosite za neke posebne prilike (ipak su skupi), ali sigurna sam i u to da ne bi bila na odmet i neka sugestija za dobar novi parfem koji ćete ove sezone moći kupiti, a da mu cijena baš ne prelazi stotine (čak tisuće kuna). Sugestija za neki parfem koji je lako nosiv, prepoznatljiv i karakteran, a opet ne suviše kompleksan... Nešto što ćete staviti u torbicu i lako se osvježiti kad god poželite.

avon luminata

Nedavno sam na isprobavanje dobila novi miris brenda Avon koji nosi prekrasan naziv Luminata – pretpostavljam da bih ga u slobodnom prijevodu mogla nazvati "Osvijetljena". Taj miris predstavlja veliko Avonovo mirisno lansiranje, u njega je uloženo puno ekspertize i truda – kreirao ga je Maurice Roucel, dobitnik mnogih prestižnih nagrada, među kojima i nagradu FIFI Award, Oscara u svijetu parfema. Prije svega, kada sam fotografirala miris, nekako sam se vodila njegovim imenom i pokušala sam uhvatiti tu "Luminatu" – svjetlost koja se čarobno lomi kroz njegovu doista prelijepo dizajniranu bočicu, koja je poput nekog monumentalnog komada dijamantnog nakita. Nadam se da sam vam uspjela dočarati to divno kristalno svjetlucanje koje je rezultat lomljenja svjetlosti kroz staklo i nježno ružičastu tekućinu mirisa.

No osim što ambalaža tako realno dočarava njegovo ime, i sam miris je zapravo inspiriran svjetlošću. Kako uhvatiti svjetlost u mirisu – pitate se... Ne znam točno, ali moram priznati da je Avon s Luminatom to nekako uspio. Jer kad nanesete parfem na kožu, zatvorite oči, zaboravite na sve oko sebe i koncentrirate se samo na udisanje mirisa, osjetit ćete svježinu, lakoću, optimizam i svjetlost. Teško je taj efekt dočarati riječima, ali vam moram priznati da je doista prekrasan.

avon luminata

Luminata se otvara tom ključnom notom koja joj daje voćnu svježinu i taj prštavi svjetlucavi karakter, a to je slasna i sočna zelena kruška. Uz nju, u gornjim notama, tu je i ugodna, mnogima jako draga malina, dok je srce Luminate bogato cvjetno srce satkano od cvjetova božura. Na mojoj koži upravo spoj kruške i božura najbolje dolazi do izražaja u prekrasnom pretapanju slasnih voćnih i senzualnih cvjetnih tonova.

avon luminata

Miris se zatvara mirnim i staloženim drvenastim notama, koje ga elegantno zaokružuju u vrlo ljupku, ležernu i lako nosivu kompoziciju. Ona je idealna za dnevne kombinacije, ali će vrlo lako moći proći i kao večernji parfem. Ipak, ako ste od onih koji dijele mirise na dnevne i večernje, onda je ovo svakako dnevna varijanta. Što se sezone tiče, apsolutno je nosiva tijekom svih godišnjih doba. Prekrasno se stapa sa svježe opranom kosom, na vunenoj odjeći nema težinu, a na koži (ovisno o njenom PH-u i prirodnim notama), otpušta laganu svježinu i cvjetnu ugodu. Ono što je kod Avonovih mirisa sada već uobičajeno jest njihova vrlo upečatljiva trajnost. Luminata se na koži zadržava preko 8 sati, a ako je npr. nanesete na zapešće pa operete ruke i nekoliko puta, vidjet ćete da prkosi i pranju.

Meni je ovaj miris izrazito drag, nosim ga u torbi za dnevno osvježenje. Vrlo je svjež, ugodan, razbuđujuć i nije dosadan. Moram reći da je odnos cijene i kvalitete kod ovog mirisa doista idealan i vjerujem da će lako postati još jedan od Avonovih bestsellera (a Avon se sada doista može pohvaliti s velikim portfeljom parfema koje žene diljem svijeta naprosto obožavaju).

avon luminata

Nadam se da sam vam uspjela riječima dočarati koliko je lijep, poseban i praktičan ovaj miris (pitate se što za miris znači da je praktičan – u nedostatku boljeg termina pretpostavljam da želim reći kako je – lako nosiv, dobar proizvod, koji nije skup, a kvalitetan je). Ako ga isprobate, svakako mi, kao i uvijek, javite svoje dojmove.

Cijena: Avon Luminata EdP za 149,90kn + Poklon! Losion za tijelo i mini miris iz iste kolekcije.
Avon katalog kampanja 14

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.