Sport fluid SPF 50+ idealan je za profesionalne i rekreativne sportaše zahvaljujući jedinstvenoj teksturi, koja je iznimno fluidna, osvježavajuća i lagana, nemastan je i neljepljiv, vodootporan i otporan na znoj. Namijenjen je profesionalnim sportašima i rekreativcima, pa tako i onima osjetljive kože

 eau thermale avène sport fluid

Bili mi olimpijski rekorderi, svjetski prvaci, povremeni rekreativci ili sport radije promatramo sa sigurne udaljenosti omiljene fotelje tri stvari su nam zajedničke: prva je da smo svi svjesni važnosti sporta za zdravlje duha i tijela. Druga stvar je ta da je prilikom bavljenja sportom i općenito provođenja aktivnog vremena na otvorenom naša koža pod oksidativnim stresom uzrokovanim djelovanjem slobodnih radikala. I na kraju, ono što svi volimo u sportu, bilo da smo protagonisti ili gledatelji, je pomicanje granica. Borba s vlastitim ograničenjima i vještim protivnicima nesumnjivo je nešto što sport čini popularnim već nekoliko tisućljeća. Upravo to pomicanje granica inspiriralo je stručnjake iz Dermatoloških laboratorija na stvaranje prvog proizvoda namijenjenog specifično za sport i aktivnost na otvorenom: Eau Thermale Avène Sport fluid SPF 50+. Novitet koji dolazi u pravi trenutak da pruži optimalnu zaštitu za kožu u trenucima kada pomičemo vlastite granice.

eau thermale avène sport fluid

Kako bi se obranile od oksidativnog stresa, stanice koriste energiju koju im pruža taurin; aminokiselina koja se prirodno stvara u našem tijelu. No prilikom bavljenja sportom potrošnja taurina može se povećati i do 10 puta, zalihe se mogu potrošiti, a to prijeti preživljavanju stanica. Kako bi se nadomjestila ta povećana potrošnja, tu je Pro-taurin, prekursor taurina koji opskrbljuje stanice energijom potrebnom za borbu protiv oksidativnog stresa. Stoga ne čudi da je baš Pro-Taurin našao svoje mjesto u pobjedničkoj formuli.

eau thermale avène sport fluid

Jedinstvena tekstura ostavlja na koži lagan i osvježavajući osjećaj, a lako se nanosi čak i na dijelove kože prekrivene dlakama, ne ostavljajući pritom ljepljivi i mastan trag. Sport fluid odlikuje jedinstvena patentirana Sunsitive® Protection kombinacija djelatnih sastojaka sa 4 fotozaštitna filtra koja pruža vrlo visoku, dugotrajnu, stabilnu i učinkovitu zaštitu kože od širokog spektra UVB-UVA zraka uz optimalnu toleranciju. Tu je već spomenuti jedinstveni antioksidacijski kompleks (pre-tokoferil + pro-taurin) za cjelovitu staničnu zaštitu od oksidativnog stresa te za kraj Avène termalna izvorska voda, neizostavna zbog svojih umirujućih, antiiritacijskih i omekšavajućih svojstava.

eau thermale avène sport fluid

Nanesite obilato lice i tijelo, a posebnu pozornost obratite na uši, potiljak i šake; riječ je o dijelovima tijela koji su sustavno izloženi suncu, a često im zaboravimo pružiti zaštitu.

Cijena:
Eau Thermale Avène Sport fluid SPF 50+ (100 ml); 183,15 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.