Bučijada, jedna od omiljenih turističko-gospodarskih i gastronomskih manifestacija u Hrvatskoj, održat će se od 6. do 8. listopada 2023. godine na više lokacija u Ivanić-Gradu. Kao hit u ponudi, ne propustite bučokremšnite i čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem

bucijada ivanic grad 2023

Omiljena Bučijada 2023 u Ivanić-Gradu ove godine stiže u svom 19. izdanju. Na manifestaciji će proizvode i usluge predstaviti 170 izlagača i 15-tak ugostitelja koji će zajedno tvoriti najveći prodajni sajam bučinog ulja, buča i proizvoda od buča u Hrvatskoj. U ponudi će biti bučino ulje, bučnice, pivo od buče, juha od buče, a za ljubitelje slatkog tu su bučokremšnite i nove ekskluzivne čokoladne praline punjene bučinim namazom i bučinim uljem. Bogatu gastronomsku ponudu dodatno će začiniti Show cooking sa chefovima Melikorom Bašićem i Damirom Tomljanovićem. Poznati hrvatski kuhari i savjetnici u subotu od 12 do 14 sati pripremat će specijalitete od buča.

bucijada ivanic grad 2023

Mnoštvo dekoracija od buča bit će postavljeno u središnjem gradskom parku, s photo i selfie punktovima, a na temu ukrašavanja održat će se i radionica s poznatom voditeljicom emisije Vrtlarica na televiziji, Kornelijom Benyovsky Šoštarić. 

bucijada ivanic grad 2023

Za djecu će biti mnogo sadržaja na tradicionalnoj Maloj Bučijadi, kada će se moći sudjelovati u jedenju kremšnita od buča, pogledati mađioničarske i kazališne predstave, utrkivati se drvenim konjićima, natjecati u gađanju lukom i strijelom, skakanju u vrećama, gađanju limenki, u letećem kuglanju i brojnim drugim igrama. Uz brojne igraonice, radionice i sportske aktivnosti svatko će pronaći neku zabavu. Posebno atraktivna za male, ali i velike bit će vožnja buča kočijom kroz grad. 

bucijada ivanic grad 2023

Glazbeni dio programa kreće u petak u 19 sati nastupom grupe Silente, nakon koje slijede 4 Tenora u 21 sat. U subotu navečer od 20 sati posjetitelje će zabavljati Halid Bešlić, te od 22:30 DJ Nick Bane, a manifestaciju će u nedjelju zatvoriti u 19 sati Maja Šuput te u 21 sat Reanimatori.  U sklopu programa nastupat će i mladi rock bandovi, puhački orkestri i KUD-ovi, a mažoretkinje će predstaviti i svoje nastupe. 

bucijada ivanic grad 2023

Nakon (ili prije) Bučijade, u blizini samoga grada, posjetite i  veliki posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom koji će biti prigodno ukrašen bučama. Očekuje vas uzbudljiva igra potrage kroz kilometar staza samog labirinta. Parking se za vrijeme Bučijade ne naplaćuje i organiziran je na nekoliko lokacija, no krećete li iz Zagreba svakako iskoristite Bučko Express. Dođi, okusi, osjeti, vidi – vrijeme je za 19. Bučijadu!

Cjelokupni program Bučijade dostupan je ovdje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.