Karim Rashid je vodeći svjetski protagonist na polju produkt dizajna, interijera, mode, namještaja, rasvjete i umjetnosti. Impresivan je broj klijenata za koje dizajnira od Alessija do Dirt Devil, Umbre do Prade – u svakom izričaju Karim radikalno mijenja estetiku dizajna proizvoda i samu narav potrošačke kulture

karim rashid era

Drukčiji, potpuno svoj, ali potpuno shvaćen i obožavan njegov rad isprepleo se sa hrvatskim brendom ERA. Dodirne točke između Ere i Karima na prvi pogled ili ako gledamo ovlaš - gotovo da nema. No ako se želimo udubiti u filozofije, poruke i svestranost – vidimo da se ta dva svijeta itekako isprepliću i nadopunjuju.

karim rashid era

„Nakon upoznavanja međusobnih stremljenja i smjerova, projektni zadatak je perfektno odrađen što će uostalom pokazati i ova Izložba“, govore nam iz ERE. U Muzeju Mimara u Zagrebu će od 7. -11. lipnja biti postavljena izložba „Design for Everyone“ namijenjena poklonicima dizajna i umjetnosti. Umjetnosti koja se miješa u namještaj, interijere i naše svakodnevne uporabne predmete ostavljajući nam pritom mjesta da interveniramo i personaliziramo svaki komad namještaja, kao što to, već otprije znamo, dozvoljavaju svi ERIni proizvodi.

karim rashid era

I Karim Rashid i ERA vjeruju da možemo živjeti u sasvim drugačijem svijetu – onom koji je pun pravih suvremenih nadahnutih objekata, prostora, mjesta, svjetova, duhova i iskustava.

karim rashid era

Kako naglašavaju, dizajn je bio kulturni oblikovatelj našeg svijeta od početka. Ljudi su dizajnirali sustave, gradove i robu. Sada se dizajn ne bavi rješavanjem svjetskih problema, nego rigoroznim uljepšavanju naših izgrađenih životnih sredina.

karim rashid era

Zajednički brane tezu da se dizajn odnosi na poboljšanje naših života poetski, estetski, iskustveno, senzualno i emotivno. Karim dodatno naglažava: „Moja je prava želja vidjeti ljude današnjice, kako sudjeluju u osuvremenjavanju svijeta i uspjevaju se osloboditi nostalgije, zastarjelih tradicija, starih rituala, kiča i beznačajnosti. Trebamo biti svjesni i složno živjeti u svijetu svijetom današnjice upravo u ovom trenutku. Ako ljudska priroda živi u prošlosti - promijena svijeta je promjena ljudske prirode – nabolje.“

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.