Njezino je ime Danijela Čolić, diplomirana je ekonomistica i majka dviju djevojčica. A ono što je razlikuje od ostalih mama je to što je omiljene dječje junake oblikovala u neodoljive božiće kuglice koje definitivno želimo vidjeti na boru ovih blagdana

amelia kuglice

Kada je prošle godine počela izrađivati neodoljive Mickey božićne kuglice, diplomirana ekonomistkinja Danijela Čolić nije ni slutila da će njezina mala kućna radinost u Osijeku postati bajkovita oaza s koje adresira pošiljke koje putuju širom svijeta. Majka dviju djevojčica handmade kuglice izrađuje sa svekrvom i kroz smijeh kaže kako su njih dvije primjer da su vicevi o odnosu snahe i svekrve mit.

amelia kuglice

"Iako radimo razne kuglice, posebno izdvajam Mickeyja i Minnie. Prošle godine sam počela izrađivati Mickey kuglice. Radila sam ih u raznim bojama, no pokazalo se da kupci najviše biraju crveno/crne, što Mickey i jest. Stoga ove godine isključivo nudim njih. Radila sam kuglice u raznim dimenzijama dok nisam došla do idealnog izgleda, sada je jedna promjera 6x10 cm, dovoljno velika i dovoljno mala da bude baš slatka", objašnjava Danijela.

mickey minnie kuglice za bor

Što se tiče same izrade, bazna boja kuglica je crvena, a Danijela ih boji, točka i iscrtava akrilnim bojama, ručno naravno. Napravila si je šablone radi preciznije izrade, u čemu joj je pomogla svekrva koja ima 40 godina radnog staža kao krojačica. Mašnice su ručno šivane, lijepljene i zavezane.

mickey minnie kuglice za bor

"Treba paziti na svaki detalj, a dovoljan je jedan krivi pokret da kuglica više nije za upotrebu. Za jednu kuglicu mi treba mi 20-ak minuta što bušenja, što bojenja, izrade mašne i lijepljenja. Podjednako se prodaju Mickey i Minnie, isključivo se traže bojeni, rijetko nebojeni. Kupci su većinom ljudi koji traže ručni rad, nešto originalno i drugačije i naravno zaljubljenici u Disneyja te oni koji žele obradovati svoje najdraže Mickey kuglicama", kaže ova kreativna ekonomistkinja čije kuglice se prodaju diljem svijeta, a sigurni smo da ćete na Facebook i Instagram profilu pronaći ponešto za sebe i za dar dragim ljudima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.