Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u petak, 4. travnja 2014. u 19,30 sati, praizvest će balet "Ana Karenjina" prema romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja, na izabranu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji Lea Mujića

ana karenjina, hnk zagreb

Ovog proljeća na daskama zagrebačkog HNK-a očekuje vas prava kulturna poslastica - raskošan balet "Ana Karenjina". Adaptaciju romana i izbor glazbe napravili su Leo Mujić i Valentina Turcu. Scenograf i oblikovatelj specijalnih zvučnih efekata je Ivan Kirinčić, kostime je osmislio Alan Hranitelj, a oblikovatelj svjetla je Aleksandar Čavlek.

U naslovnoj ulozi, ulozi Ane Karenjine, nastupit će Edina Pličanić, a partneri će joj biti Tamás Darai (Vronski) i Guilherme Gamiro Alves (Karenjin). U ostalim ulogama nastupit će: Iva Vitić Gameiro, Petra Vargović Stanciu, Mirna Sporiš, Pavla Mikolavčić, Mihaela Devald, Robert Bruist, Kornel Palinko i drugi.

Roman "Ana Karenjina" svoje je prvo baletno uprizorenje doživio 1972. godine u Boljšoj teatru, a od tada je nekoliko velikih baletnih kazališta uprizorilo ovaj intrigantni literarni predložak na glazbu različitih autora.

ana karenjina, hnk zagreb

ana karenjina, hnk zagreb

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.