Vinarija i destilerija Rossi na našim je prostorima lijepa i uspješna poslovna priča, a odnedavno je postala poznata i u dalekom Japanu. Nakon osvajanja priznanja kvalitete na europskom natjecanju The Europe Wine & Spirits Trophy, gdje su zlato osvojili za Teranino i Amaro Istriano, odlučili su provjeriti kako bi njihovi proizvodi prošli na svjetskom natjecanju. Sigurni u kvalitetu koju nude, nadali su se dobrom rezultatu, ali možemo se složiti da su tri osvojena zlata puno više od samo dobrog rezultata! 

vinarija i destilerija rossi

Japan Wine Competition natjecanje je koje se održava jednom godišnje, a na kojem je žiri sastavljen od stručnjaka iz svijeta vina i jakih alkoholnih pića ima zadatak odrediti razinu kvalitete svih prijavljenih pića. Na ljestvici od 0 do 5 svako prijavljeno piće mora zadovoljiti posebne kriterije, zahtjevna i utrenirana nepca, a zlato osvajaju samo oni s ocijenom 5. U toj se kategoriji Rossi našao čak 3 puta i to s pićima: Teranino, Gin Nostromo i Pelinkovac Epulon. 

vinarija i destilerija rossi

Zanimljiva konkurencija daje nagradi još više na važnosti 

Iako je natjecatelja bilo iz većine europskih zemalja, među pobjednicima su se našli proizvođači i vinari iz cijelog svijeta. Naći se u takvom društvu nije mala stvar, a promicanje kvalitete naših domaćih proizvoda na ovoj razini trebalo bi dobiti posebno priznanje. Obitelj Rossi strateški ulaže u vrhunske i inovativne tehnologije koje im pomažu održati i podizati kvalitetu proizvoda koje nude na tržištu. 

vinarija i destilerija rossi

Rossi se tako osvajanjem zlata našao u istoj kategoriji kao poznati belgijski gin Clover Gin Lucky n°4 kojeg zajedno proizvode tri sestre i Bivrost, proizvođač iz Norveške koji glasi za najsjeverniju destileriju. Oni već godinama privlače pozornost svojim spektakularnim položajem. Okružuju ih Lyngenske Alpe, fjord, polarno svjetlo i arktička divljina koji su idealni za proizvodnju viskija i drugih alkoholnih pića. Isto tako, na popisu dobitnika zlata našao se i meksički SA Casa Arcaute. Oni su za rakiju od agave Excellent Premium Astisanal Mezcal osvojili zlato, a cijeli njihov brend prestavlja tradiciju i bogatstvo država Oaxaca i Durango.

vinarija i destilerija rossi

Jeste li imali priliku probati Rossijeve zlatne etikete? 

U destileriji Rossi priča je počela vinarstvom 1885. godine, a danas proizvode višestruko nagrađivana vrhunska vina, tradicionalne istarske rakije, premium craft likere, vlastiti gin i vinjak. Ove je godine zlato u Japanu zaslužio Teranino, liker od autohtonog istarskog terana, gin Nostromo s tipičnim mirisom borovnice, aromama korijandera i narančine kore, ružmarina, suhog cvijeća, sladića i anisa, te pelinkovac Epulon u kojem aromu pelina prati vanilija, karamela i citrusi. 

Sve tri etikete garantiraju vrhunsku kvalitetu koju znaju svi koji su ih imali prilike probati, a ako vi niste među njima, pokušajte to što prije promijeniti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.