Uspješna poduzetnička priča Vlaste Pojatine počela je 1994. godine u Zagrebu. U 20 godina mnogo toga se promijenilo, ali Olival je ostao tvrtka koju odlikuju posvećenost prirodnim sirovinama vrhunske kvalitete i pronalasku najboljih receptura

vlasta pojatina, olival

Od 1994. godine hrvatska tvrtka Olival bavi se proizvodnjom kozmetičkih proizvoda za njegu i zaštitu tijela. Znanjem, stručnošću i iskustvom mr. pharm. Vlasta Pojatina stvorila je uspješnu tvrtku čija je misija poslovanje prema najvišim standardima u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. Starim farmaceutskim recepturama, prirodnim sastojcima te novim saznanjima u kozmetologiji i tehnologiji Olival jamči visoku kvalitetu proizvodnje te korištenje sirovina prirodnog porijekla. U svom asortimanu ima 50 proizvoda svrstanih u nekoliko glavnih linija: linija za kosu, stopala, ruke, lice, sunčanje, masažu, te linija kozmetike s posebnom namjenom. 

U borbi sa stranim kozmetičkim divovima domaći proizvođač Olival već 20 godina pokazuje kako za hrvatsku prirodnu kozmetiku itekako ima kupaca. Osnivačica Vlasta Pojatina i direktor Marijan Pojatina rođendan tvrtke zato su odlučili proslaviti predstavljanjem dosadašnjih rezultata i vizije Olivala, kao i planova za daljnji razvoj.

vlasta pojatina, olival

Asortiman Olivala danas broji čak 69 proizvoda smještenih u nekoliko linija: za sunčanje, lice, kosu, ruke, stopala, masažu, pa sve do kozmetike s posebnim namjenama. Misao vodilja u razvoju svih ovih proizvoda bila je uvijek jednostavna- ponuditi kupcima prirodnu kozmetiku vrhunskog sastava po pristupačnoj cijeni.

Vlasta Pojatina, koja je i danas zadužena za sve Olivalove recepture, nastoji da većina proizvoda bude temeljena na hrvatskim sirovinama– poput masline, lavande, čička, oraha, nevena ili smilja.

- Kroz svih ovih dvadeset godina Olival je napredovao korak po korak, na temelju vlastitih formulacija i inovacija. Uglavnom smo se oslanjali na vlastite snage i to se pokazalo dobrom odlukom jer smo stvorili brend s vrhunskim proizvodima i vjernim kupcima. – rekla je Vlasta Pojatina, osnivačica Olivala.

vlasta pojatina, olival

Olival godišnje proizvede više od 700.000 komada proizvoda, i lider je u Hrvatskoj na području prirodne kozmetike, što potvrđuje i činjenica da je prvi u regiji dobio prestižni NATRUE certifikat. Ipak, stalno širenje asortimana inovativnim proizvodima nije jedini plan za budućnost.

- Planiramo povećati Olivalov udio na Hrvatskom tržištu proizvoda za sunčanje, i godinu završiti s 15-postotnim rastom prihoda. Osim toga planiramo i gradnju nove proizvodne hale u Podsusedu, ali i izlazak na tržišta zapadne Europe.  - rekao je direktor Olivala Marijan Pojatina.

Olival je ovom prilikom okupljenima predstavio i zaštitno lice nove kampanje – Barbaru Radulović, kao i nove proizvode iz linije za sunčanje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.