Prije nešto više od mjesec dana u Avonovoj nagradnoj igri na Femina.hr portalu osvojila sam cijelu liniju za njegu kože Avon Nutra Effects Balance u kojoj se nalazi pjena za umivanje, matirajući tonik te dnevna i gel krema. Jako sam se razveselila osvojenoj nagradi jer sam jako htjela isprobati novu Avonovu liniju za njegu kože, a kako je moja koža masna i prilično zahtjevna, stalno sam u potrazi za odgovarajućim proizvodima koji će mojoj koži pružiti dostatnu hidrataciju, a da ju pritom neće isušiti te koji će prekomjerno lučenje sebuma i konstantni sjaj kože držati pod kontrolom

avon nutraeffects balance recenzija

Kako su topliji dani pravo vrijeme za test takvih proizvoda jer moja koža već pokazuje znakove pojačanog sebuma i sjaja, proizvodi su stigli kao naručeni. Nešto više od mjesec dana redovitog korištenja ove linije je sasvim dovoljno da vam prenesem svoje objektivne dojmove o ovim proizvodima. Pa krenimo redom.

avon nutraeffects balance recenzija

Avon Nutra Effects Balance pjena za čišćenje lica – već sam se prije susretala s pjenama za čišćenje lica, tako da sam točno znala što mogu očekivati od takvog tipa proizvoda. Pjena dolazi u bočici s pumpicom i sadrži 150 ml. Nanošenje je vrlo jednostavno, jedan do dva pritiska srednje jačine su sasvim dovoljna za jedno umivanje. Pjena se nanese na lice, i mokrim rukama blago umasira te zatim temeljito ispere. Miris pjene, a time i cijele ove linije je ugodan, osvježavajući, vodenast i mene podsjeća na miris svježe izrezanih krastavaca. Nakon umivanja osjećaj na koži je stvarno ugodan, koža je osjetno svježija i čišća, nema neugodnog osjećaja zatezanja ili isušivanja. Nakon mjesec dana svakodnevnog korištenja, potrošila sam pola proizvoda, tako da je cijelo pakiranje uz svakodnevnu upotrebu dostatno za neka dva mjeseca. Redovna cijena pjene u Avonovom katalogu je 49 kuna, a trenutno ju možete kupiti za 29 kuna., što je i više nego povoljna opcija, a s obzirom na trajanje i kvalitetu, smatram da je i puna cijena opravdana. Jako sam zadovoljna ovim proizvodom i sigurno ću je ponovno kupiti.

avon nutraeffects balance recenzija

Avon Effects Balance osvježavajući tonik za lice – prije nekoliko godina koristila sam sličan Avonov tonik s prahom koji dodatno matira kožu i bila sam zadovoljna. No, kako sam zadnjih mjeseci iz njege potpuno izbacila tonike koji sadržavaju alkohol, čim sam počela koristiti ovaj proizvod, osjetila sam miris alkohola i zaključila da ću ga ipak preskočiti. Alkohol je na drugom mjestu u sastavu, stoga sam ga koristila svega par puta, nije mi dodatno isušio kožu, ali nažalost, zbog sastava se ne uklapa u moju rutinu njege kože te sam ga prestala koristiti. Iz toga razloga ne mogu dati konačni sud o ovom proizvodu. Redovna cijena ovog tonika u Avonovom katalogu je također 49 kuna i trenutno ga se može kupiti za 29 kuna.

avon nutraeffects balance recenzija

avon nutraeffects balance recenzija

Avon Effects Balance dnevna krema sa SPF 15 – ova krema me uistinu oduševila. Dakle, proizvod upravo po mojoj mjeri i za ljetne dane. Lagana, brzoupijajuća krema koja hidratizira kožu, ne uzrokuje dodatno lučenje sebuma, sjaj drži pod kontrolom i ima SPF 15. Osobno, od kreme ne mogu tražiti više. Savršeno se upija, ne ostavlja masni trag, odlična je kao podloga za makeup (trenutno koristim LRP BB kremu), nakon nekoliko sati se savršeno matira puderom u kamenu. Toliko je dobra da ju s dolaskom ljetnih dana koristim samu, bez BB kreme ili pudera. Koža je mekana, nahranjena i zaštićena. Krema dolazi u lijepoj staklenoj teglici i sadrži 50 ml. Koristim ju nešto više od mjesec dana (svakodnevno) i potrošila sam otprilike pola kreme. Redovna cijena u Avonovom katalogu je 65 kuna, a trenutno ju možete nabaviti za 52 kune. Odličan omjer cijene i kvalitete i moj definitivni favorit za ovo ljeto. Zaista topa preporuka.

avon nutraeffects balance recenzija

I konačno, došli smo do posljednjeg proizvoda, a to je Avon Nutra Effects Balance gel krema. Iako nije nije posebno naznačeno, ovu gel kremu koristim kao noćnu njegu, za što se pokazala izvrsnom. Također se lako upija, ima ugodnu vodenasto-gelastu teksturu, brzo se upija i kožu ostavlja mekanom. Ujutro mi je lice matirano, nema neželjenog sjaja. Također dolazi u staklenoj teglici od 50 ml, redovna cijena je 65 kuna, a trenutno je 52 kune. Također topla preporuka za ljetna dane.

Ukupan dojam o cjelokupnoj liniji je i više nego odličan, imajući na umu da ne koristim tonik iz iste linije. Pjena i ove dvije kreme su zaista odlični proizvodi, a kao konačna potvrda o njihovoj kvaliteti i učinkovitosti dovoljno govori činjenica da mi je i dragi unazad mjesec dana počeo govoriti kako mi koža lica divno izgleda, što nije baš mala stvar, zar ne?

piše: Ksenija Vekić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.